Ara llegint
Prop de 1.00 sol·licituds per fer barranquisme i escalada a la Serra en mig any

Prop de 1.00 sol·licituds per fer barranquisme i escalada a la Serra en mig any

La plataforma digital que, a finals de maig, va posar en marxa la conselleria de Medi Ambient i Territori per autoritzar de manera telemàtica les activitats de barranquisme i escalada al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana ja ha tramitat 1.388 sol·licituds.

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, s’ha mostrat satisfet per la bona acollida que ha tingut la iniciativa que es va posar en marxa amb l’objectiu d’agilitzar la tramitació d’aquests permisos, a la vegada que es garanteix que l’usuari serà informat de tots els condicionants mediambientals i regulacions vinculades a l’activitat que hi vol practicar.

El Govern Balear ha volgut recordar que el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana preveu la pràctica d’activitats com l’escalada, el barranquisme o l’espeleologia, sempre que es disposi de l’autorització corresponent i sempre que es respectin una sèrie de requisits, com ara tenir el permís del propietari de la finca (cal recordar que el 97 % del Paratge és privat) i es respectin condicionants mediambientals, com per exemple les zones d’exclusió o els períodes de nidificació de certes aus.

Les restriccions

Aquestes restriccions s’especifiquen en l’autorització expedida a través d’un mapa on s’indiquen les zones d’exclusió i les que tenen restriccions de pas pel fet d’afectar èpoques de nidificació o espècies vulnerables. Cal tenir en compte que ni les espècies ni les zones de nidificació queden sempre al mateix lloc, d’igual manera que l’estat de conservació d’aquests espais no és sempre el mateix, per la qual cosa l’equip tècnic de la Direcció General va actualitzant tant les dades de conservació com els possibles canvis en les zones restringides.

Les persones que tenguin el permís hauran de dur una còpia —digital o en paper— quan hagin de fer aquestes activitats. També es recomana comprovar que no hi ha hagut canvis en les restriccions.

Cal tenir en compte que aquestes autoritzacions fan referència a les condicions mediambientals de l’espai natural protegit, per la qual cosa no contenen els permisos necessaris per si es vol accedir a propietats privades ni els que tenguin a veure amb altres administracions.

La direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat ja està fent feina per ampliar la possibilitat d’obtenir aquest permís de manera telemàtica a la resta d’activitats autoritzables dins del Paratge Natural.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt