Ara llegint
Sa Pobla posarà en marxa la recollida selectiva porta a porta el pròxim 5 de febrer

Sa Pobla posarà en marxa la recollida selectiva porta a porta el pròxim 5 de febrer

Avui comença la recollida selectiva porta a porta a sa Pobla

El dilluns 5 de febrer és la data d’inici en què el municipi de sa Pobla començarà el nou servei de recollida de residus porta a porta. Just en un mes, es retiraran tots els contenidors del municipi, i les cases i els comerços hauran de treure els residus amb els poals que s’estan repartint amb aquesta finalitat segons un calendari de recollida establert. Aquest sistema preveu una millora en els percentatges de reciclatge, passant de l’actual 12% a prop del 50%.

Des del mes de novembre l’Ajuntament ha fet trobades per sectors econòmics, entitats i per carrers per explicar de quina manera es realitzarà el nou servei. Es preveuen, encara, tot un seguit de reunions extraordinàries per a totes les persones que no han pogut venir a les reunions ordinàries i per a totes les que viuen a fora vila. A més a més, s’estan visitant els comerços per explicar-los de quina manera funcionarà el servei i estudiar-ne les condicions de recollida.

Just aquesta setmana s’ha iniciat a sa Congregació el repartiment dels poals (un poal multifracció i un poal per a la matèria orgànica), l’imant informatiu amb el calendari de recollida per fraccions i la revista informativa. L’horari de recollida és de dilluns a divendres de 9 h a 14.30 h, i a partir de dia 22 de gener de 9 h a 14.30 h i de 17 h a 20 h, durant tot el mes de gener.

Per la seva banda, el primer tinent de batle i regidor de Medi Ambient, Antoni Simó Tomàs, es mostra encoratjat amb la resposta de la gent i assegura que “serà un dels canvis més importants del nostre municipi en matèria de residus. Impulsar-ho és una responsabilitat de gran magnitud en què estam treballant des de fa més d’un any. Estic fermament convençut que el nostre poble assumirà amb determinació aquest compromís”. Per la seva banda el batle, Biel Ferragut, valora molt positivament la tasca que s’està desenvolupant des de la regidoria de Medi Ambient i també expressa confiança en la resposta del poble de sa Pobla. “Aquest serà un dels canvis més significatius en el nostre municipi en relació als residus i impulsar-ho és una responsabilitat de gran envergadura i un compromís amb el medi ambient”, afirma.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt