Ara llegint
Set pobles de la Serra negocien per convertir-se en ecoregió

Set pobles de la Serra negocien per convertir-se en ecoregió

L’associació Tramuntana XXI i la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica/Agroecología (SEAE) treballen de cara a la creació d’una ecoregió que ha d’incloure diversos municipis de la Serra de Tramuntana. Inicialment parlen de Banyalbufar, Bunyola, Deià, Esporles, Valldemossa, Estellencs i Puigpunyent.

Una Ecoregió és un procés que es duu a terme en una àrea geogràfica determinada, on agricultors, ciutadans, empreses del comerç i del sector turístic i de serveis, associacions i administracions públiques estableixen una estratègia de col·laboració o xarxa per a la gestió sostenible dels recursos locals, generant un sistema de governança cap a la sobirania alimentaria, que adopta un model ecològic de producció i consum, per tal de millorar el potencial econòmic i sociocultural del territori.

Recentment han tengut lloc les primeres trobades de feina per la creació d’una ecoregió amb la participació de persones vinculades a entitats del municipis proposat i dels diferents sectors. La iniciativa parteix de l’associació Tramuntana XXI i la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica/Agroecología (SEAE) i els municipis de la Serra de Tramuntana abans esmentats.

La creació d’aquesta Ecoregió es pretén executar a través de la Dinamització Local Agroecològica, que segons han explicart és una proposta pràctica d’intervenció en el territori que engloba un ampli ventall d’accions i activitats encaminades a promoure la sostenibilitat, l’equitat i la justícia en els sistemes alimentaris i les comunitats locals.

L’objectiu final d’aquest procés es reforçar la capacitat que tenen les comunitats locals per decidir com i amb quina finalitat es gestionen alguns dels béns comuns més bàsics, com ara la terra, les llavors, la matèria orgànica o l’aigua, i per suposat l’alimentació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt