Ara llegint
Una recepta de tords amb col feta a Pollença, premi en el concurs de Cuina de la Serra

Una recepta de tords amb col feta a Pollença, premi en el concurs de Cuina de la Serra

Una recepta de tords amb col feta a Pollença, premi en el concurs de Cuina de la Serra

Aquest divendres, en el marc de la IV Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana, el president de Tramuntana XXI, Joe Holles, ha lliurat el premi a la millor recepta del concurs “La cuina de la Serra: memòria dels nostres pobles”. L’Associació de familiars i amics de malalts d’Alzheimer de Pollença (AFAMA) ha estat guardonada amb aquest reconeixement per la seva deliciosa creació culinària: “Tords amb col”.

El jurat, format per experts gastronòmics i membres de l’associació Tramuntana XXI, ha destacat la naturalesa cooperativa de la recepta, que ha estat elaborada de manera conjunta per diversos membres de l’associació guanyadora. A més, han subratllat el valor afegit que aporta el fet que el tord sigui l’ingredient principal, ja que aquesta elecció reflecteix una rica tradició culinària a la regió.

El premi atorgat a AFAMA consisteix en una panera plena de productes autòctons de la Serra de Tramuntana, oferint un tast variat que inclou oli d’oliva, confitures, fruita, sabons, sobrassada, entre altres. És destacable que tots els productes de la panera han estat elaborats localment, posant en relleu la riquesa dels sabors de la zona.

Amb producte local

Aquesta quarta edició del concurs va tenir com a requisit que les receptes utilitzessin principalment productes locals, especialment els provinents de la Serra de Tramuntana, i es van admetre participacions exclusivament d’aquells empadronats als municipis de la Serra. Enguany, l’enfocament va estar especialment orientat a la cultura gastronòmica tradicional, prioritzant les receptes presentades per participants de la tercera edat.

Amb el títol d’aquesta Setmana Gastronòmica com “Camins de Muntanya i cultura ramadera”, s’han premiat aquelles receptes basades en productes de caça i ramaders. L’associació Tramuntana XXI ha organitzat una sèrie d’activitats centrades en la ramaderia que inclouen xerrades, visites guiades, tastets de productes locals i tallers per a tots els públics.

Fins diumenge, la Serra de Tramuntana continuarà sent escenari d’aquesta celebració que destaca la importància de la cultura popular i el patrimoni gastronòmic vinculat a la ramaderia. La comunitat participa amb entusiasme en aquesta oportunitat per posar en valor les seves arrels i gaudir dels sabors autèntics de la regió.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt