Ara llegint
Un centenar d’autors aporten la seva visió en un compendi sobre l’arxipèlag de Cabrera

Un centenar d’autors aporten la seva visió en un compendi sobre l’arxipèlag de Cabrera

Acaba de veure la llum el llibre Arxipèlag de Cabrera. Història natural, un compendi d’articles científics sobre la història natural de la petita illa de les Balears des dels diferents àmbits de la ciència com són el medi físic, el medi marí, el medi terrestre i actuacions antropocèntriques a l’arxipèlag. 

La monografia, on hi intervenen 92 autors, aporta informació molt rellevant per a la gestió de l’ampliació del parc de l’Arxipèlag de Cabrera. Així mateix mostra molt del que s’ha après d’ençà de la declaració del Parc Nacional, el 1991, però també de l’impuls i renovació que aquest ha suposat per a les ciències naturals.

El llibre ha estat impulsat per la Societat d’Història Natural de les Illes Balears (SBHN), el Patronat del Parc Nacional de Cabrera i la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la direcció general de Política Universitària i Recerca, que és qui l’ha finançat. Ha estat coordinat per Antoni Maria Grau, Joan Josep Fornós, Guillem Mateu, Pere Antoni Oliver i Bàrbara Terrassa.

L’acte de presentació va tenir lloc ahir a Can Oleo, a Palma, i hi varenassistit una vuitantena de persones. Hi varen participat el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company; el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; el vicerector de Política Científica i Recerca de la UIB, Víctor Homar; el President de la Societat Balear d’Història Natural, Antoni M. Grau; el patronat del Parc Nacional de l’àrxipèlag de Cabrera, Pere Oliver i la resta d’editors.

El conseller Company va assegurar que es tracta d’una “obra molt completa que permet apropar-nos d’una forma rigorosa i extensa a l’Illa de Cabrera i el seu entorn natural”. Per la seva, banda el conseller Mir va incidir en la importància de l’educació i sensibilització ambiental per “tenir una ciutadania crítica i compromesa amb la protecció i conservació de la nostra terra”.

El vicerector Homar va posar en valor la qualitat de l’edició i ha recordat els anys de feina que ha suposat l’obra. Per la seva banda, els editors Grau i Oliver, varen remarcar la importància de la recerca per anticipar-se als esdeveniments i millorar la gestió del medi ambient. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt