Ara llegint
Un projecte d’alumnes d’FP de l’IES Pasqual Calbó i Caldés de Maó, primer premi als Premios Fundación Endesa a la Ecoinnovación

Un projecte d’alumnes d’FP de l’IES Pasqual Calbó i Caldés de Maó, primer premi als Premios Fundación Endesa a la Ecoinnovación

Un projecte sobre la problemàtica ambiental de la introducció d’espècies exòtiques invasores a nivell mundial i, en particular a Menorca, realitzat per un grup d’alumnes d’FP de la família professional d’Agrària de l’IES Pasqual Calbó i Caldés de Maó ha resultat guanyador del primer premi de la categoria 2 (Identificar un problema mediambiental) dels Premios Fundación Endesa a la Ecoinnovación.

Per dur-ho a terme, varen dissenyar diverses estratègies d’intervenció, tant en el seu entorn més proper com en tota l’illa. Per a això, varen establir tres línies de treball: conèixer el grau de coneixement de la temàtica entre la comunitat educativa a través de la realització d’enquestes; contactar amb diferents institucions per a conèixer el que s’estava fent actualment a Menorca i participar en campanyes d’eliminació d’espècies invasores seguint els protocols establerts, i fer un estudi de l’estat d’aquesta problemàtica en les zones verdes de l’institut.

La Fundación Endesa, en col·laboració amb la Fundación Europea Sociedad y Educación, va lliurar el passat divendres a la Universidad Autónoma de Madrid els premis de la setena edició dels Premios Fundación Endesa a la Ecoinnovación. S’ha de recordar que aquest mateix centre ja va resultar guanyador d’un segon premi a la passada edició d’aquests premis que contribueixen a impulsar projectes educatius relacionats amb el medi ambient, la biodiversitat i la cultura ecològica.

En aquest projecte hi han participat alumnes dels cicles formatius de grau bàsic d’Agrojardineria i composicions florals i de grau mitjà de Jardineria i floristeria, uns alumnes que varen assistir a l’acte de lliurament de premis acompanyats de Sílvia Brualla, Eulàlia Orfila i Marc Arimany, docents de l’IES Pasqual Calbó i Caldés.

L’acte també va comptar amb la presència del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors en funcions, Antoni Baos, que va manifestar durant la seva intervenció que “premis com aquests recompensen la tasca que duen a terme els equips docents i alumnes, als quals se’ls reconeix la seva potencialitat, creativitat, implicació i esforç”. També va remarcar que “un reconeixement com aquest contribueix a donar visibilitat i a posar en valor els estudis de formació professional”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt