Ara llegint
Un setembre plujós contribueix a la recuperació de les reserves hídriques

Un setembre plujós contribueix a la recuperació de les reserves hídriques

Les reserves hídriques de les Illes Balears es situen en el 47% el mes de setembre, el que suposa un increment d’un punt respecte a així com estaven durant el passat mes d’agost. Pel que fa a la situació comparada, el percentatge varia de forma significativa respecte de l’any passat, quan es trobava en el 62%, però és similar a la del 2019, quan se situaven en el 50%. Per illes, a Formentera el percentatge de les reserves s’incrementa en cinc punts, passant del 50% del mes passat al 55%; a Menorca, augmenta en un punt, situant-se al 50%, mentre que Eivissa (45%) i Mallorca (46%) es mantenen com el mes passat.

Respecte a les Unitats de Demanda (UD), sis de les deu es mantenen en escenari de prealerta. Així doncs, les UD d’Artà, Eivissa, Pla, Migjorn, Tramuntana Nord i Formentera necessitaran tres mesos en situació de normalitat per sortir d’aquest escenari.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que el setembre ha estat humit a les Illes Balears, ja que de mitjana s’han acumulat 75,1 l/m2, un 25% més del que és habitual segons la sèrie històrica. Per illes, el mes ha estat normal a Mallorca (72,1 l/m2 , un 17% més que la mitjana); humit a Menorca (88,2 l/m2 , quan la mitjana se situa en el 56,9 l/m2 ); humit a Eivissa (87,1 l/m2 , un 51% més que la mitjana), i molt humit a Formentera (68,3 l/m2 quan la mitjana se situa en els 37 l/m2 ).

Tot i les pluges el dèficit interanual afecta a totes les illes: A Balears la precipitació interanual està al 85% de la mitjana, Mallorca està al 83%, Menorca al 94%, i Pitiüses al 87%. En quant a temperatures, el mes de setembre ha estat molt càlid.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt