Ara llegint
El Consell de Menorca aprova la revisió del Pla Territorial Insular

El Consell de Menorca aprova la revisió del Pla Territorial Insular

El Consell de Menorca aprova la revisió del Pla Territorial Insular

El document de revisió del Pla Territorial Insular (PTI) ha estat avui aprovat pel Ple del Consell Insular de Menorca amb els vots favorables dels membres de l’equip de govern, l’abstenció del Grup Ciudadanos i el vot contrari del Grup Popular. Després d’aquest tràmit, es remitirà el document per a la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

La revisió del PTI, que va ser aprovat per primera vegada fa vint anys (2003), inclou l’actualització de la regulació insular en matèries transcendentals per articular les activitats econòmiques i socials en el territori de Menorca de manera sostenible. Es pot afirmar que aquest ha estat un factor determinant per a la conservació del medi ambient i els recursos naturals, i ha permès l’ordenació de les activitats econòmiques i socials sense perdre l’equilibri necessari per a mantenir la sostenibilitat d’aquest creixement.

Gràcies a l’actualització d’aquest document es podrà avançar amb els reptes actuals els quals requereixen d’una resposta urgent com ho són l’accés a l’habitatge, les exigències del canvi climàtic en matèria d’energia o recursos naturals, com l’aigua, l’ordenació de l’activitat turística, i la preservació del camp i la pagesia, segons han destacat des del Consell.

Habitatge públic

D’aquesta manera, la revisió del Pla inclou que el 30% dels sòls en els nous creixements urbans es reservi per a la construcció d’habitatge públic, i s’estableix que els nuclis urbans s’han de destinar de manera exclusiva a l’habitatge per a residents, quedant, així, exclòs el lloguer turístic, el qual només es podrà dur a terme de manera exclusiva en les zones turístiques ja desenvolupades.

En aquesta mateixa línia, el sòl rústic seguirà destinat a activitats agràries i com a novetats es permetran les agroestades que s’afegeixen a les activitats ja permeses a les d’agroturismes i hotels rurals, sempre vinculats al manteniment de l’activitat agrària.

També es defineixen els espais que es podran destinar a la creació de parcs d’energies renovables, fent-ho compatible amb la preservació del paisatge de Menorca i les activitats del camp, i el que permet també una major agilització administrativa i avançar de manera més ràpida cap a la transició d’energies netes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt