Ara llegint
Vuit tones de fems surant a la mar el mes de juliol

Vuit tones de fems surant a la mar el mes de juliol

Vuit tones de fems surant a la mar el mes de juliol

Les barques de neteja del litoral de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua han recollit durant el mes de juliol en les Illes Balears més de 8.641 quilograms de residus repartits en les costes de l’arxipèlag, una xifra que supera en gairebé tres tones la quantitat recuperada en el mateix període del mes de juny.

En total, a Balears s’han recuperat 8.641,36 quilos, la qual cosa es tradueix en una mitjana diària de 278,75 quilos de residus. Aquesta campanya de neteja es realitza gràcies al treball de les 22 embarcacions de platja i litoral contractades per a aquesta labor.

Per illes, a Mallorca es van recollir al juliol 5.836 quilograms d’escombraries, 1.383 quilos a Menorca, a Eivissa 1.129 i a Formentera 290 quilos. El plàstic torna a ser el material més recuperat a les illes, un 44,88%, seguit de la fusta, 34,57% i d’altres residus com a rodes o cadires, un 8,22%.

A més de la labor de recol·lecció regular, es van dur a terme recollides especials en cada illa per a abordar situacions excepcionals. A Mallorca, cal destacar la recuperació d’una llanxa a la deriva amb persones a bord, així com la retirada d’una tortuga i un dofí morts. A Menorca, es va aconseguir la retirada de dues barques buides a la deriva, mentre que a Eivissa es va recuperar un pal de gran grandària. Per part seva, a Formentera es va realitzar la recol·lecció de diversos troncs que havien arribat a la costa.

Durant el mes de juliol, la Conselleria de la Mar va atendre un total de sis avisos, quatre dels quals es van gestionar en col·laboració amb el servei d’emergències 112 i Salvament Marítim, mentre que dos van ser reportats per institucions i particulars.

La temporada de recuperació d’escombraries es va iniciar el mes de juny i es prolongarà fins al 30 de setembre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt