Ara llegint
Consell i ajuntaments de Calvià i Andratx acorden impulsar un vial cívic entre Peguera i Camp de Mar

Consell i ajuntaments de Calvià i Andratx acorden impulsar un vial cívic entre Peguera i Camp de Mar

Consell i ajuntaments de Calvià i Andratx acorden impulsar un vial cívic entre Peguera i Camp de Mar

El Consell de Mallorca i els ajuntaments d’Andratx i Calvià han acordat prioritzar la construcció del vial cívic entre els nuclis de Peguera (Calvià) i el de Camp de Mar (Andratx) que executarà la institució insular. El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, juntament amb la batlessa d’Andratx, Estefanía Gonzalvo, i el tinent de batle de Calvià, Joan Thomàs han visitat la zona aquest dimecres.

Les tres institucions han acordat impulsar la redacció del projecte de vial cívic que tindrà un pressupost aproximat d’1,4 milions d’euros. Fa uns anys es va traçar el vial cívic que uneix Camp de Mar amb el nucli urbà d’Andratx i que alhora ja està comunicat amb el Port d’Andratx.

En dur a terme la construcció del nou vial cívic entre Peguera i Camp de Mar no només quedaran connectades aquestes dues localitats, sinó que a més serà possible enllaçar-lo amb el passeig de Calvià. Per això, en executar-se aquest darrer tram quedarà comunicada, per a vianants, la ciutat de Palma amb el Port d’Andratx.​

L’obra consistirà en la construcció d’un vial cívic d’un quilòmetre de longitud entre la cantonada que formen els carrers de la Sabina i de la Bonavida de Peguera i la nova rotonda d’accés a Camp de Mar a l’alçada del Camí de Son Fortuny. Des d’aquest punt ja hi ha comunicació de vianants amb el nucli d’Andratx. L’amplada del vial serà de tres metres i transcorrerà sempre que sigui possible per terrenys del domini de carreteres o bé per terrenys municipals dels termes municipals de Calvià i Andratx. Està previst aplicar una capa d’asfalt nova a la via principal i cedir l’antiga carretera a l’Ajuntament d’Andratx.

La idea és construir un vial que vagi protegit amb barrera de seguretat amb recobriment de fusta i barana de protecció addicional per a ciclistes semblant a l’existent entre Andratx i el Port d’Andratx. Ara s’iniciarà la redacció del projecte per part del Consell de Mallorca. Les obres, una vegada adjudicades, duraran aproximadament 5 mesos.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt