Ara llegint
El Govern destinará 18 milions d’euros a la conducció d’aigua potable entre Petra i Manacor

El Govern destinará 18 milions d’euros a la conducció d’aigua potable entre Petra i Manacor

La conducció Petra-Manacor tindrà una longitud de 15.350 m i finalitzarà en el dipòsit de regulació, que tindrà una capacitat de 10.000 m3  i preveu la connexió amb dos ramals que, en el futur, conduiran l’aigua potable cap al Migjorn (Campos, Felanitx, Santanyí i ses Salines) i cap al Llevant (Sant Llorenç i Son Servera).

El Consell de Govern ha atorgat al conseller de Medi Ambient i Territori l’autorització prèvia per exercir la competència en matèria d’autorització i disposició de la despesa corresponent al projecte de conducció d’aigua potable de Petra a Manacor de l’Agència Balear de l’Aigua per un import total de 18.071.015,10 € (amb l’IVA exclòs).

Aquesta actuació s’inclou en una planificació global de millora de l’abastament d’aigua potable a la zona del Llevant de Mallorca que està dividida en diferents fases. Així, aquestes obres consisteixen en la construcció d’una conducció, com a prolongació del tram Maria de la Salut-Petra (fase 1) i la construcció d’un dipòsit d’aigua de regulació de la xarxa.

L’extensió de la xarxa en alta de Mallorca està inclosa en el Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHIB) amb l’objectiu de garantir l’abastiment d’aigua de qualitat i la recuperació dels aqüífers.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt