Ara llegint
Felanitx instal·la radars pedagògics per reduir la velocitat al municipi

Felanitx instal·la radars pedagògics per reduir la velocitat al municipi

L’Ajuntament de Felanitx ha instal·lat dos dels cinc radars, un a la carretera dels Closos de Can Gaià i altra al carrer Gravina de Portocolom. També té previst instal.lar altres radars d’aquestes característiques a les entrades de Portocolom, s’Horta, Cas Concos i Felanitx. L’objectiu és conscienciar els conductors de la necessitat de moderar la velocitat principalment a les entrades de Felanitx i els diferents nuclis de població.

La instal·lació d’aquests senyals lluminosos de caràcter pedagògic, indiquen la velocitat a la qual circulen els cotxes. Si el conductor circula a una velocitat adequada, el radar indica la velocitat en color verd amb una cara somrient. Si se supera el límit de velocitat, els números són de color vermell amb una cara trista.

El regidor de seguretat ciutadana Sebastià Adrover diu «Tenim diferents punts on instal.lar aquests aparells, principalment són a entrades de poble i serviran per regular la velocitat dels vehicles. Tenim una sol·licitud feta al Consell per les entrades. Aquests radars ens permetran tenir dades que ens permetran prendre mesures si és necessari»

Els radars recullen dades com el nombre de vehicles que passen pel punt on està instal·lat o quina és la velocitat a la qual passa el vehicle. Funcionen amb plaques solars i es poden moure de lloc en funció de les necessitat. Per a l’adquisició d’aquests radars s’ha comptat amb una partida pressupostària de 12.000€

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt