Ara llegint
Comença l’administració de la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a les residències de l’IMAS

Comença l’administració de la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a les residències de l’IMAS

La ronda d’administració de la quarta dosi del vaccí contra la covid-19 ha arrancat avui a les residències de persones majors gestionades per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). Els centres dels Oms-Sant Miquel de Palma i Bartomeu Quetglas de Felanitx han estat els primers on s’ha administrat la segona dosi de record i al llarg de la setmana està previst que s’inoculi a la resta de residències de gent gran de l’IMAS: Llar d’Ancians, La Bonanova i Huialfàs, a sa Pobla. 

Concretament, els professionals del servei de la Salut del Govern han vacunat avui 149 usuaris i 71 professionals d’Oms-Sant Miquel i Bartomeu Quetglas, complint així amb les instruccions de la Comissió de Salut del Govern central per augmentar la protecció de la gent gran davant de la covid-19. 

Entre les persones usuàries que han rebut la vacuna hi havia Avelina Serrano, resident d’Oms-Sant Miquel i la primera persona de les Illes en rebre la primera dosi de la vacuna contra el virus al desembre de 2020. 

Des del Ministeri es va acordar administrar aquesta quarta dosi del vaccí a usuaris i professionals de residències públiques i privades, gent gran i persones qualificades com a població de risc. En aquest sentit, l’IMAS gestiona directament un total de cinc residències a Mallorca, a les quals hi viuen 2.078 persones majors i hi treballen 1.245 professionals. 

El percentatge de persones usuàries d’aquests centres públics que han rebut la pauta completa del fàrmac i la primera dosi de record frega el 100% i el percentatge del personal vacunat que fa feina de manera directa amb ells supera el 90%. 

Un pic vacunades amb la segona dosi de record, totes les persones usuàries de les residències per a gent gran i les persones majors de 80 anys, i a l’espera que la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial adopti el calendari definitiu de col·lectius prioritaris, l’objectiu de Salut és anar ampliant l’administració de la vacuna a altres persones usuàries i professionals de residències de persones amb discapacitat, professionals sanitaris que fan feina amb persones vulnerables a hospitals i centre de salut, i a tota la població adulta major de 60 anys. 

La dosi de record s’administra a persones vacunades, per reforçar la immunitat que es va perdent amb el pas del temps. Les noves vacunes ARNm Pfizer que s’administren són bivalents, és a dir, protegeixen contra la variant original de Wuhan i les sub-variants d’Omicron. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt