Ara llegint
L’Ajuntament de Calvià lliurarà aquesta tardor els 99 HPO que construeix a Santa Ponça

L’Ajuntament de Calvià lliurarà aquesta tardor els 99 HPO que construeix a Santa Ponça

L'Ajuntament de Calvià lliurarà aquesta tardor els 99 HPO que construeix a Santa Ponça

Aquest matí s’ha fet una visita a les obres dels 99 habitatges de protecció oficial que està duent a terme l’Ajuntament de Calvià amb inversió cent per cent municipal. Es tracta de la segona promoció d’HPO municipals, després dels 24 de Magaluf que es van lliurar el passat dia 27 de febrer, junt amb les 24 dutes a terme per l’Ibavi.

Els 99 Habitatges de Protecció Oficial de Santa Ponça, que s’estan construint al carrer Unamuno 11 de Santa Ponça, han estat finançats íntegrament per l’Ajuntament de Calvià amb una inversió de 14.328.218,68 euros.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha assenyalat que la construcció dels HPO suposa la constatació de l’aposta decidida que fa l’Ajuntament per l’habitatge públic..«Conscients del problema d’accés a l’habitatge, ha dit, és necessari donar respostes des de les administracions». El batle ha afegit que a Calvià s’utilitzen «tots els ressorts que tenim al nostre abast», aprofitant tot el sòl de creixement residencial que permet l’actual Pla General, i esgotant totes les possibilitats de creixement de sòl per a ús residencial que donarà la revisió del PGOU.

A la visita també hi ha asistir la tinenta de batle Nati Francés, responsable del Departament d’Habitatge, i el director general d’Habitatge de l’Ajuntament, Eduard Vila, així com la tinenta de batle Marga Plomer, i el regidor Rafel Sedano.

La promoció municipal consta de 5 edificis disposats de tal manera que permet ubicar dos espais col·lectius de jocs infantils, així com l’enjardinament d’una sisena part de la superfície lliure de la parcel·la per afavorir l’ús de l’espai lliure par part del veïnat. A més inclou 99 places d’aparcament en superfície, 7 de les quals són places accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, i amb un 25% amb punts de càrrega per a cotxes elèctrics.

Dels 99 habitatges, 50 seran de lloguer, 39 de venda i 10 de lloguer amb opció de compra. La majoria dels pisos son de dos dormitoris, concretament 60, mentre que n’hi haurà 30 de 3 habitacions, 5 d’una habitació i 4 de quatre habitacions. D’aquests, 7 habitatges són adaptats, tots en planta baixa i repartits entre els 5 edificis.

El projecte respecta totes les mesures mediambientals, d’eficiència energètica amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta dels edificis, per a l’autoconsum, i d’accessibilitat, i s’ha tengut en compte la perspectiva de gènere així com l’adaptació després de l’experiència viscuda durant la pandèmia, amb pisos molt lluminosos, ventilats i amb terrassa , fent que l’estalvi sigui de fins a un 70% d’una factura normal de llum.

Les polítiques d’habitatge a Calvià Calvià és l’únic municipi de les Illes Balears que, a més de cedir sòl municipal a l’Ibavi, construeix habitatge públic amb fons municipals. En total, en aquesta legislatura, l’Ajuntament de Calvià haurà invertit 17 milions d’euros en HPO.

A més dels 123 habitatges amb inversió cent per cent municipal, i els 24 HPO de l’Ibavi de Magaluf, el Govern ja ha adjudicat la construcció de 39 HPO de gestió privada que es duran a terme a la parcel·la contigua al carrer cabo Juan García de Magaluf. A més, l’Ajuntament ha cedit un solar de Peguera a l’Ibavi, per a la promoció de uns altres 24 habitatges de protecció oficial, i ja ha donat la llicència per a la construcció de 87 habitatges de promoció privada a la zona de la Marina de Magaluf, dels quals 75 seran HPO i 12 seran a preu taxat.

Les polítiques d’accés a l’habitatge es completen a Calvià amb les Ajudes al lloguer que l’Ajuntament atorga des de l’any 2017, i que s’han concebut com un dret al municipi, de tal manera que totes aquelles sol·licituds que compleixen els requisits obtenen ajudes, encara que s’hagi d’ampliar la partida pressupostària inicial.

En aquesta legislatura, a més de les ajudes anuals ordinàries, els anys 2020 i 2021 es van convocar unes ajudes extraordinàries com a suport excepcional a les famílies del municipi amb problemes per pagar el lloguer per causes sobrevingudes per la Covid-19. En total, de 2019 a 2022, les ajudes ordinàries i extraordinàries, varen suposar un total de 2,7 milions d’euros.

A més d’aquestes iniciatives posades en marxa per facilitar l’accés a l’habitatge, l’Ajuntament ha convocat enguany, per primera vegada, unes noves ajudes per a la instal·lació d’ascensors en edificis del terme municipal. La idea d’aquestes subvencions posades en marxa a Calvià va néixer després de detectar que edificis d’habitatges, sobretot de 2 o 3 plantes, que no tenen ascensor suposen un problema de mobilitat a persones majors. Per donar resposta a aquesta situació, s’ha habilitat una partida d’un milió d’euros per a subvencionar fins al 40% del pressupost de les obres per a la instal·lació del primer ascensor. Es tracta d’una iniciativa municipal pionera a les Illes Balears.

instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta dels edificis, per a l’autoconsum, i d’accessibilitat, i s’ha tengut en compte la perspectiva de gènere així com l’adaptació després de l’experiència viscuda durant la pandèmia, amb pisos molt lluminosos, ventilats i amb terrassa , fent que l’estalvi sigui de fins a un 70% d’una factura normal de llum. Les polítiques d’habitatge a Calvià Calvià és l’únic municipi de les Illes Balears que, a més de cedir sòl municipal a l’Ibavi, construeix habitatge públic amb fons municipals. En total, en aquesta legislatura, l’Ajuntament de Calvià haurà invertit 17 milions d’euros en HPO. A més dels 123 habitatges amb inversió cent per cent municipal, i els 24 HPO de l’Ibavi de Magaluf, el Govern ja ha adjudicat la construcció de 39 HPO de gestió privada que es duran a terme a la parcel·la contigua al carrer cabo Juan García de Magaluf. A més, l’Ajuntament ha cedit un solar de Peguera a l’Ibavi, per a la promoció de uns altres 24 habitatges de protecció oficial, i ja ha donat la llicència per a la construcció de 87 habitatges de promoció privada a la zona de la Marina de Magaluf, dels quals 75 seran HPO i 12 seran a preu taxat. Les polítiques d’accés a l’habitatge es completen a Calvià amb les Ajudes al lloguer que l’Ajuntament atorga des de l’any 2017, i que s’han concebut com un dret al municipi, de tal manera que totes aquelles sol·licituds que compleixen els requisits obtenen ajudes, encara que s’hagi d’ampliar la partida pressupostària inicial. En aquesta legislatura, a més de les ajudes anuals ordinàries, els anys 2020 i 2021 es van convocar unes ajudes extraordinàries com a suport excepcional a les famílies del municipi amb problemes per pagar el lloguer per causes sobrevingudes per la Covid-19. En total, de 2019 a 2022, les ajudes ordinàries i extraordinàries, varen suposar un total de 2,7 milions d’euros. A més d’aquestes iniciatives posades en marxa per facilitar l’accés a l’habitatge, l’Ajuntament ha convocat enguany, per primera vegada, unes noves ajudes per a la instal·lació d’ascensors en edificis del terme municipal. La idea d’aquestes subvencions posades en marxa a Calvià va néixer després de detectar que edificis d’habitatges, sobretot de 2 o 3 plantes, que no tenen ascensor suposen un problema de mobilitat a persones majors. Per donar resposta a aquesta situació, s’ha habilitat una partida d’un milió d’euros per a subvencionar fins al 40% del pressupost de les obres per a la instal·lació del primer ascensor. Es tracta d’una iniciativa municipal pionera a les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt