Ara llegint
Les obres de reforma de l’alberg de la Victòria començaran a la tardor

Les obres de reforma de l’alberg de la Victòria començaran a la tardor

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’IBJove, ha adjudicat les obres de reforma de l’alberg de la Victòria a l’empresa constructora BAUEN. Així, està previst que les actuacions comencin entre el setembre i l’octubre d’enguany i que tenguin una durada d’uns 12 mesos. El pressupost total és de 2,27 milions d’euros, i una part (1,67 milions) prové de l’Impost de Turisme Sostenible.

La intervenció permetrà que l’alberg compleixi els requeriments normatius actuals i pugui reobrir. Algunes de les actuacions que es duran a terme són la supressió de barreres arquitectòniques, la construcció d’una segona escala d’emergència i la millora de l’eficiència energètica de l’edifici i les seves instal·lacions. Per tant, la reforma millorarà la seguretat, l’accessibilitat i l’eficiència energètica d’aquest alberg emblemàtic ubicat a Alcúdia.

A més, amb les obres s’aconseguiran espais de caràcter didàctic i pedagògic, cosa que facilitarà el lleure entre els joves i suposarà millorar aquest recurs únic per al lleure educatiu de les Illes Balears.

Els arquitectes del projecte són Toni Gelabert i Gonzalo del Val.  

Principals actuacions
Algunes de les actuacions principals seran al pati central de l’edifici a fi d’aconseguir aprofitar la totalitat de l’espai. Per un costat, es construirà una nova i gran rampa en forma de serpentina que recorrerà gran part del pati acompanyada d’un banc-barana i una altra sèrie d’elements que serviran per dinamitzar l’espai per a l’oci juvenil. Per altre costat, també es construirà una escala d’emergència que s’erigirà com un tòtem natural. Serà una construcció respectuosa amb el medi ambient, feta de fusta, que quedarà integrada en el paisatge.

El projecte també preveu preservar i adequar els elements constructius d’arquitectura tradicional de l’edifici. D’aquesta manera, es respectarà la construcció de marès, les cobertes de teulada ceràmica, les contrafinestres tradicionals de fusta i els sòls de rajola hidràulica. A més, la totalitat de les construccions noves seran també sostenibles i respectuoses amb l’entorn.

Per garantir l’eficiència energètica s’instal·laran plaques fotovoltaiques, s’assegurarà l’hermetisme de les finestres i es canviarà el sistema de calefacció per funcionar a través d’una caldera amb suport solar.

Edifici històric
Cal tenir en compte que l’edifici que acull l’alberg és una construcció que s’inaugurà al 1964 i que des de fa més de 50 anys està gestionat pel Govern de les Illes Balears. Al llarg de tots aquests anys va anar acumulant petites reformes que feien possible el seu funcionament, fins que al juliol de 2019 es va haver de tancar per motius de seguretat i per la impossibilitat d’adaptar-se a la normativa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt