Ara llegint
Pollença millora l’accessibilitat a la platja de Tamarells i Cala Molins

Pollença millora l’accessibilitat a la platja de Tamarells i Cala Molins

L’Ajuntament de Pollença ha millorat el servei del punt d’accessibilitat i acompanyament al bany per a persones amb diversitat funcional.  En el marc de la implantació dels nous contractes de serveis de platges i servei de salvament, s’han anat duent a terme les actuacions de millora de tots els serveis, tal com preveia el plec de prescripcions tècniques.
El batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha explicat que “en aquesta legislatura hem apostat per l’accessibilitat universal de les platges del municipi, bàsicament al Port de Pollença al centre d’accessibilitat, donant servei en una ampla franja d’horaris. I també a la zona de Cala Sant Vicent, concretament a Cala Molins, amb la incorporació d’un vehicle eruga, perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir a l’aigua i nedar”.
Platja de Tamarells
Per una banda, la platja de Tamarells disposa d’un centre d’accessibilitat amb un servei gratuït per a totes les persones usuàries, siguin residents o visitants, i que ha vist ampliat el seu horari de servei, passant a ser de 6 dies i 7 dies durant el mes d’agost.
A més de l’equipament instrumental i tecnològic necessari, s’ofereix un servei amb tècnics especialitzats en atenció a persones amb mobilitat reduïda. Aquests tècnics fan feina amb col·laboració amb el servei de socorrisme per aconseguir que la platja de Tamarells sigui 100% accessible.
El servei serà atès per socorristes de l’empresa MARSAVE i per personal específic de l’Associació de Veïns del Port de Pollença, amb el següent horari: Els mesos de maig i octubre, el centre estarà obert cada dia excepte els dilluns. Mentre que els mesos de juny, juliol, agost i setembre estarà obert cada dia de la setmana.
L’horari també varia amb funció dels mesos: el mes de maig estarà obert d’11 h a 14 h; el juny d’11 h a 16 h; el juliol i l’agost d’11 h a 18 h; el setembre d’11 h a 16 h i a l’octubre d’11 h a 14 h.
En el centre es disposa del següent material: cadira amfíbia per adults i cadira amfíbia per infants, grua, hamaca adaptada, caminador, crosses amfíbies, armilla salvavides.
Aquest servei és la peça angular de l’accessibilitat a les platges del municipi. Enguany, a més, s’ha canviat la pèrgola que cobreix una plataforma de  70 m2 amb coberta de canyís, la qual ofereix molta més amplitud i millora les condicions i qualitat del servei.
Per reservar lloc, s’ha de telefonar al 666 689 441.
Platja de Cala Molins
Pel que fa a la platja de Cala Molins, ha millorat el seu equipament amb la instal·lació d’una torre de salvament subministrada per part de l’empresa MARSAVE en compliment del nou contracte, i amb la incorporació d’un vehicle eruga que permetrà l’accés a la Cala de les persones amb mobilitat reduïda i el seu desplaçament dins la platja.
Aquest element suposa un tret innovador i diferencial per poder donar la possibilitat que es pugui accedir a aquesta zona de bany que no disposa de rampes adequades. Aquest vehicle eruga ha estat aportat per l’Associació de Veïns del Port de Pollença.
A Cala Molins no és necessari reservar telefònicament i basta avisar al socorrista de la torre de salvament.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt