Algunes reflexions a l’article TRAMUNTANA com a Patrimoni de la Humanitat – La sentència de mort de l’Excursionisme?
En primer lloc, al Sr. Xisco Simón, gràcies per l’article: TRAMUNTANA com a Patrimoni de la Humanitat – La sentència de mort de l’Excursionisme?
Després de llegir-lo i reflexionar-hi, em planteig algunes preguntes.
Com a col·lectiu (excursionista) no deveu existir, ja que no podeu influir en les decisions que es prenen, o en qualsevol cas, no teniu prou influència.
Em demano si això té a veure en què sou un col·lectiu desmobilitzat i despolititzat? Ho sou? És per això que no teniu capacitat d’influir?
La caça major a Mallorca fa més d’una dècada que es planifica. No ha aparegut d’un dia per l’altre ni s’ha posat de moda ara. Hem fet tard?
La Serra, com la resta de Mallorca, forma part d’un mercat immobiliari de primer ordre i interès. Hi ha grups econòmics importantíssims que pressionen perquè es reguli a favor seu. Quin paper té Tramuntana XXI en tot això?
Quantes propostes has fet? A banda d’exterminar, retirar, el voltor lleonat de la Serra, crec que a l’article no hi ha cap proposta. El problema de fons, al meu entendre, no és que tanquin camins o restringeixin l’accés a algunes zones, sinó la manera com ens organitzem com a societat ( això és la Política).
Qui ha de tenir accés als recursos? (en aquest cas el medi natural) , qui ho pot pagar , o tothom?
Per què a la Serra, cap activitat és rendible, llevat del mercat immobiliari?
Com gestionem la propietat privada? Posem límits a la gestió del privat en favor del col·lectiu?
Els drets s’han de defensar cada dia, no basta que apareguin a la Constitució o a l’Estatut.
A Mallorca ara, ens trobem a una situació que posen les paraules del poeta en rabiosa actualitat: “TOTA POLÍTICA QUE NO FEM NOSALTRES, LA FARAN EN CONTRA NOSTRA”.
Autor foto portada: Turisme Petit.