Ara llegint
El Ferreret

El Ferreret

Conservar les nostres espècies autòctones a les Illes Balears és una de les grans prioritats ecològiques que tenim a mig i llarg termini. Els estudis que es puguin fer d’elles són fonamentals per conèixer la seva importància i sobretot per testimoniar la identitat del rostre natural de la comunitat autònoma des del punt de vista natural i endèmic. És el cas del nou volum quer l’editorial Lleonard Muntaner ja va publicar a la col·lecció Panorama de les Illes Balears, número 52.

El ferreret és una de les joies més valuoses que té el patrimoni natural de les Illes Balears. És considerat un dels illencs que fou testimoni de com eren les nostres illes abans que l’home hi arribés i, durant mil·lennis, ha observat els canvis que han sofert les Balears.

D’ençà que va ser descobert i fins a l’actualitat han estat nombrosos els esforços fets per conservar una de les espècies més destacables de la fauna de les nostres illes. Així, en aquest llibre, Samuel Pinya ressegueix els segles de vida del ferreret i el medi en què aquest ha viscut. Coneixereu, a més, què va suposar el des­co­bri­ment del ferreret i la repercussió in­ternacional que això va suposar per a la comunitat científica, així com tota la recerca sobre aquesta espècie que a partir d’aleshores es va impulsar i que encara avui, juntament amb les actuacions de conservació, continua.Sou, per tant, davant una monografia única adre­ça­da a tots els públics, que pretén donar a conèixer amb un llenguatge planer una de les espècies més im­por­tants en l’àmbit de la conservació de la biodiversitat de les Illes Balears.

Als anys setanta es varen fer investigacions de troballes a sa cova de sa Moleta de Sóller sobre algunes restes fòssils on els pagesos el coneixen com ferreret, a causa que el seu cant els recordava els petits cops de martell d’un ferrer. En aquest sentit, trobem de summa importància la redacció d’aquest llibre per preservar a les futures generacions aquesta espècie tan nostrada i que forma part de la idiosincràsia del paisatge mallorquí.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt