Ara llegint
L’Alzinar: Nostradamus: “La pau renaixerà de les cendres de la destrucció”

L’Alzinar: Nostradamus: “La pau renaixerà de les cendres de la destrucció”

Acabem de finalitzar el 2020 amb neu a les muntanyes, i començar l’esperançador 2021 amb més neu, poca pluja i més fred. Segons les creences i les dites populars “any de neu, any de béns”, per el que desitgem i esperem que, després dels mals moments passats fins ara (i que desgraciadament encara segueixen en vigor, i amb més restriccions) amb el punyetero Covid-19, i les seves mutacions, el 2021 vingui carregat de coses bones, sobretot de salut, i que aquesta fretada, com deien els nostres padrins, es converteixi en una bona collita, un any ple de prosperitat i de fruits, i una benedicció per a les nostres minvades reserves hídriques i pels nostres conreus, sense esvorancs, forats i mossegades als marges, cantals al bell mig del pas, esllavissades, còrrecs i xaragalls, i podem veure totes les coses, inclòs el nostre malmenat avenir, amb nitidesa i cristal•lí, com les impressionants i gelades aigües que baixen aquests dies pel frondós i meravellós torrent del Barranc de Biniaraix.

I que no tornem a tenir mai unes festes tant tristes, sense amor, ni felicitat, ni familiars, ni amics…, i que tot el dolent del 2020 es converteixi en benvolences, bonior, bona entesa i delit de convivència, d’amistat i amb serenor d’esperit per a nosaltres, i per a tots vosaltres, amics lectors, i per a la resta de tot el món.

La neu: font d’alimentació de les reserves hídriques. (Foto: Joan Oliver)

Però el canvi d’any (any nou vida nova) mai ha garantit res en absolut…  Som nosaltres els que hem de canviar i no l’any! En conseqüència, seguint les teories d’un dels millors defensors dels drets civils, Martin Luther King: “No et posis a contemplar tota l’escala, simplement dona el primer pas”.

És necessari, fins i tot, que prenguem de cada vegada més seriosament la elecció dels  productes locals, que recolzem als pagesos mallorquins, és una obligació que tenim tots els que volem que les coses canviïn. Vos animem a comprar productes locals, o de quilòmetre zero, si no en trobem de locals, si pot ser ecològics i artesanals, que recolzeu als comerciants del vostre barri i de la vostra ciutat. Així tot redundarà en bé de tots!

466 anys després , Nostradamus encara segueix intrigant i atemorint al món. (Foto: Joan Oliver)

Nostradamus – 2021.

D’entrada vos tinc que confessar que, des de sempre, he estat un observador de les críptiques 942 quartetes poètiques de l’apotecari i endeví francès Michel de Notre-Dame (Sant Romieg de Provença – 14-12-1503 / Selon de Provença – 2-07-1566), més conegut per Nostradamus, destacat profeta que encara segueix intrigant i atemorint al món amb les seves 6.338 profecies editades, baix del títol Les Propheties, per primera vegada l’any 1555; perseguit per l’església catòlica, i per la mal anomenada Santa Inquisició, per les seves prediccions no autoritzades, i els seus coneixements sobre plantes medicinals i minerals curatius, sense oblidar el seu anunci de la fi del món, o començament d’un gran canvi globalitzat.

Si la setmana passada parlàvem de les seves prediccions sobre el coronavirus, o covid-19, avui toca donar una pinzellada als seus pronòstics per l’any que acabem de començar, que encara pot ser més complicat que el 2020:

–         “Veurem l’aigua pujar i a la terra ensorrar sota ella” (en al•lusió a catàstrofes naturals).

–         “El rei cobrirà els boscos, el cel s’obrirà i els camps seran cremats per la calor” (sobre els problemes que patirà el medi ambient).

–         “La pau renaixerà de les cendres de la destrucció” (conflicte bèl•lic important, com podria ser la Tercera Guerra Mundial, deguda a extremismes religiosos).

–         “Les malalties provocaran molta fam” (segons el Banc Mundial, 720 milions de persones viuran en l’extrema pobresa. De les quals 114 milions són el resultat directe del coronavirus -el 9,4% de la població mundial-).

–         L’única esperança, segons els textos del vident francès, serà: “Un avanç exponencial de la medicina. La tecnologia i innovacions mèdiques allargaran l’esperança de vida dels humans”.

És un bon moment per a començar a redisenyar el nostre petit hortet. (Foto: Joan Oliver)

No diguis no puc. Intenta-ho!

I ja que diumenge passat vos donarem totes les pautes a seguir durant aquest fred mes de gener, avui acabarem simplement amb una sèrie de consells que et poden ajudar a tenir una millor salut i felicitat, amic lector:

Sé tu sense més.

Viu en pau i contagia la pau als demés.

Posa’t a caminar. Camina sense més, camina conscientment mirant i deixant-te mirar per les coses i per les persones.

Contempla els estels de la nit.

Mira una flor amb atenció.

Si dius: bon dia, o bona nit, somriu.

Si regales quelcom, somriu.

Si reps un regal, somriu. Somriu sempre!

Digues-li a algú que l’estimes molt. Permet que t’estimin.

Escolta als altres.

Viu amb els ulls oberts a la realitat.

Torna favors. I demana ajuda quan la necessitis.

Oblida el rancor. Accepta un complert.

Perdona’t i sé capaç de perdonar.

Somia despert: pensa que quelcom pot millorar i mira que pots fer ja.

Viu des de l’esperança.

No diguis no puc. Intenta-ho!.

Respira a fons, profundament.

Comparteix amb els altres.

Saluda a la gent.

Canta tot sol. Canta amb els altres.

Comença amb il•lusió el dia a dia.

Estima’t sempre una mica més.

Viu en pau. Construeix la pau.

Sé feliç. I sé tot per a tots.

Foto portada: José Orta

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt