Ara llegint
Crida a la ciutadania a prendre part en la Ruta dels Fars

Crida a la ciutadania a prendre part en la Ruta dels Fars

Demà comença el període d’exposició pública perquè la ciutadania pugui participar en la creació de la Ruta dels Fars. El Ple del Consell de Mallorca va aprovar inicialment el Pla Especial d’Ordenació i de Protecció de la Ruta dels Fars, un itinerari senderista de 285,6 km, dividit en dotze etapes i tres variants, que permetrà connectar a peu Capdepera amb Andratx. Ara, la ruta continua la tramitació amb l’inici del període d’exposició pública que permet a la ciutadania participar en la creació de la Ruta.

A partir de la publicació en el BOIB (6 d’agost), hi ha quaranta-cinc dies hàbils per fer al·legacions a la Ruta dels Fars. Les al·legacions poden tenir forma de proposta, petició o modificacions del traçat i les poden fer ajuntaments, entitats i particulars.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «l’objectiu del departament és fer que la Ruta dels Fars sigui una ruta oberta, transparent i, sobretot, participativa. La idea és continuar treballant per tornar els camins a la ciutadania amb un doble vessant: generar consciència ambiental i garantir opcions d’oci sostenible i segur per als mallorquins i mallorquines».

Ribot ha recordat que «amb la incorporació de la Ruta dels Fars, es podrà fer la volta a Mallorca a peu a través de les tres rutes senderistes que gestiona, conserva i protegeix el Consell de Mallorca: la Ruta de Pedra en Sec, la Ruta Artà-Lluc i la nova Ruta dels Fars. El recorregut total suma 719,58 km i connecta 31 municipis».

Per la seva banda, Inmaculada Férriz, directora insular de Medi Ambient, ha explicat que «el període d’exposició pública obre la possibilitat de rebre tota classe de suggeriments, comentaris i propostes sobre el pla especial, els quals seran valorats pel nostre departament i s’incoporaran en el document definitiu tots els que siguin oportuns».

Simultàniament al període d’exposició pública, s’anirà treballant en tota la documentació necessària per fer realitat l’aprovació definitiva de la Ruta. Es demanaran els informes preceptius a les institucions i als organismes competents: Govern Balear, ajuntaments afectats i Delegació del Govern.

En aquest sentit, l’objectiu del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient és oferir una ruta senderista que asseguri la protecció i conservació dels recursos naturals, culturals i etnològics. Tenint en compte tots els condicionants que cada una de les administracions afectades aporta, es podrà millorar la ruta, fer-la segura, accessible i, sobretot, respectuosa amb el medi ambient.  

En aquest enllaç podreu consultar tota la documentació disponible de la ruta: mapes, traçats, etapes, punts d’interès, etc. ​​​​​https://cloud3.conselldemallorca.net/index.php/s/M5RbcTcELeAJotiç  *Accessible a partir de la publicació en el BOIB, dissabte 6 d’agost 2022.

Etapes i variants de la Ruta dels Fars

•    Etapa 1: Cala Agulla – Cala Bona (24,47 km)
•    Etapa 2: Cala Bona – Porto Cristo (13,74 km)
•    Etapa 3: Porto Cristo – Portocolom (27,03 km)
•    Etapa 4: Portocolom – Cala d’Or (14,55 km)
•    Etapa 5: Cala d’Or – Cala Figuera (16,70 km)
•    Etapa 6: Cala Figuera – Colònia de Sant Jordi (33,03 km)
•    Etapa 7: Colònia de Sant Jordi – Cala Pi (25,04 km)
•    Etapa 8: Cala Pi – s’Arenal (21,47 km)
•    Etapa 9: s’Arenal – Palma (15,75 km)
•    Etapa 10: Palma – Son Caliu (19,50 km)
•    Etapa 11: Son Caliu – Santa Ponça (25,62 km)
•    Etapa 12: Santa Ponça – Port d’Andratx (17,65 km)

A més de les dotze etapes, la Ruta dels Fars inclou tres variants que la connecten amb la Ruta de Pedra en Sec:

•    Variant A: na Burguesa (7,66 km)
•    Variant B: Son Caliu / Santa Ponça – Calvià (13,85 km)
•    Variant C: Peguera – es Capdellà (5,72 km)

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt