Ara llegint
La recuperació d’espais arqueològics i paleontològics rebrà 231.000 euros

La recuperació d’espais arqueològics i paleontològics rebrà 231.000 euros

El Consell de Mallorca ha adjudicat ja les subvencions d’enguany per a la recuperació d’espais arqueològics i paleontològic a l’illa de Mallorca, que injecten 230.509 euros a particulars, ajuntaments i centres d’investigació que desenvoluparan projectes relacionats amb aquestes tasques a denou jaciments d’arreu de Mallorca. 

L’objectiu d’aquesta convocatòria és afavorir la conservació i divulgació del patrimoni arqueològic illenc. Gràcies a aquestes ajudes, es fa feina en un dels objectius de la Direcció Insular de Patrimoni, la difusió del conjunt patrimonials. En aquest sentit, és molt important que es puguin adequar per ser visitables.

Les ajudes es divideixen en tres línies: una per a particulars, dotada amb 20.748,78 euros; una per a ajuntaments, que té 199.074,44 euros de pressupost, i una tercera per a centres d’investigació, a la qual es destinen 10.686,10 euros.

Dels denou projectes que s’han presentat a la convocatòria de subvencions i que compleixen els requisits necessaris previstos en les bases, setze corresponen a ajuntaments, dos a particulars i un a centres d’investigació, que consisteix en la restauració d’un esquelet complet d’un rèptil captorínid del Permià inferior del jaciment del torrent de na Nadala recuperat l’any 2019.

Entre els projectes de particulars que rebran el suport del Consell hi destaca, un any més, l’Associació per a la salut mental Gira-Sol, que enguany farà feina per l’adequació i museïtzació del jaciment de Na Galera (Palma).

Pel que fa als consistoris, tendran subvencions per als jaciments dels seus municipis: Costitx, Felanitx, Montuïri, Alaró, Andratx, Artà, Manacor (per dos projectes), Ses Salines, Sencelles, Porreres, Sant Llorenç des Cardassar, Sóller, Llubí, Inca i Felanitx.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt