Ara llegint
El Consell de Mallorca formalitza convenis amb els ajuntaments per invertir 33 milions als pobles

El Consell de Mallorca formalitza convenis amb els ajuntaments per invertir 33 milions als pobles

El Consell de Mallorca formalitza convenis amb els ajuntaments per invertir 33 milions als pobles

El Consell de Mallorca ha formalitzat avui, durant l’Assemblea de Batles i Batlesses, els convenis que permetran executar inversions per valor de 33 milions d’euros per a actuacions de competència municipal, d’eficiència energètica i per crear nous parcs esportius.

D’una banda, el Consell mobilitza 20 milions d’euros per a inversions de competència municipals. De l’altra 7’5 per a l’eficiència energètica, i també 5’5 més per a instal·lacions esportives.

“Avui hem signat convenis que activen 33 milions d’euros per atuacions de competència municipal i d’eficiència energètica, per crear nous parcs esportius a tots els pobles i reforçar l’oferta d’activitats culturals als municipis, i als pressupostos per 2023 hi ha 64 milions d’euros en inversió directa per als ajuntaments” ha destacat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, qui ha recordat que en aquesta legislatura aquesta institució haurà activat més de 150 milions d’euros per millorar la sostenibilitat dels municipis de Mallorca i estimular l’economia. “No feim cap actuació sense pensar en els ajuntaments” ha conclòs.

El conseller de promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha assenyalat per la seva banda que aquest pla d’ajudes “aprofita per fer millores per a l’estalvi energètic, millores en la xarxa d’aigua, espais més accessibles, voravies en bon estat, adquisició de vehicles per oferir serveis públics i noves instal·lacions municipals, entre d’altres”.

A més,  segons ha explicat el conseller, enguany es manté la subvenció per a la construcció o la reforma d’escoletes de 0 a 3 anys, de residències de tercera edat i de centres de dia, infraestructures.

“Tot i que no es tracta d’una competència estrictament municipal, és cert que la majoria d’ajuntaments se’n fan càrrec del seu manteniment i per això hem considerat absolutament necessari mantenir l’ajuda per alleugerir els consistoris i mantenir els serveis”, ha dit Alzamora.

Per altra banda, avui també s’han formalitzat els convenis que permetran al conjunt dels municipis de l’illa dur a terme accions incloses en els Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC). Tot amb l’objectiu d’assolir els objectius 2030 prevists pel Pacte de Batlies de Mallorca. Segons Alzamora, aquest paquet d’ajudes té molta més importància de la que pugui semblar. “Mallorca i el conjunt de la mediterrània són una zones més vulnerables del planeta davant l’emergència climàtica. Aquesta lluita ha de ser global i des del Consell de Mallorca no només ens hi sumam, sinó que des de la nostra vocació municipalista la feim extensiva als ajuntaments de l’illa” ha assegurat. En aquest cas, les inversions sumen 7’5 milions d’euros.

A més, el Consell de Mallorca, a través del Departament de Transició, Turisme i Esports, destinarà 5,2 milions d’euros a la instal·lació d’equipaments esportius a l’aire lliure per als ajuntament de Mallorca. L’objectiu és fomentar l’activitat física als municipis de l’illa i crear espais esportius polivalents per augmentar la pràctica esportiva ciutadana.

Durant la mateixa assemblea s’han signat els convenis impulsats per la Direcció Insular de Cultura amb la concessió de la subvenció pluriennal 2022-2023 del Catàleg d’Activitats Culturals de Consell de Mallorca (CACIM) per als ajuntaments de l’illa i els organismes públics que en depenen. L’import total és de 807.773 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt