Ara llegint
La FELIB fa balanç del primer any de la seva central de contractació

La FELIB fa balanç del primer any de la seva central de contractació

La FELIB fa balanç del primer any de la seva central de contractació

La Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) ha fet públic el balanç econòmic de 2023 durant l’Assemblea General Ordinària celebrada avui dijous. El president de la FELIB, Jaume Ferriol, ha destacat que el pressupost de 2023 ha estat el més alt de la història de l’entitat, arribant als 1.030.901 euros, la qual cosa representa un increment del 26,2% respecte a l’any anterior, que va ser de 753.250 euros.

Aquest notable augment s’atribueix principalment al rendiment de la Central de Contractació, que ha generat un gran interès entre els ens locals de les illes. La majoria d’aquests ens han sol·licitat pertànyer a aquesta central, especialment pel que fa al subministrament d’energia elèctrica, uniformitat i vestuari per a la policia, brigada i protecció civil, així com el manteniment d’ascensors i altres aparells elevadors.

Ferriol també ha anunciat que estan previstos nous acords marc de productes i serveis que responen a les necessitats actuals, incloent telecomunicacions, assegurances de responsabilitat civil i vehicles municipals. Durant l’assemblea, s’han presentat tant la memòria d’activitats com el rendiment de comptes de 2023, a més dels pressupostos per a l’any 2024.

Els membres de la FELIB han pogut consultar els documents que detallen les activitats realitzades durant l’any passat, com les visites institucionals, actes i jornades relacionades amb la recollida de fems i trastos, serveis d’emergències, convenis de socorrisme i els Fons europeus Next Generation, entre d’altres.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Antoni Costa, que també ha participat a la sessió, ha presentat el Decret Llei de Simplificació Administrativa, que afecta els ajuntaments de les Illes Balears i està dissenyat per superar traves burocràtiques. Aquest decret inclou diverses mesures que són d’elevada importància per als municipis:

Aparcaments Dissuasius: Permet l’ús de sòl rústic per a aparcaments dissuasoris durant vuit mesos a l’any, coincidint amb la temporada alta turística.

Supressió de la Cèdula d’Habitabilitat: Els municipis amb menys de 10.000 habitants podran aprovar un Pla General sense necessitat d’acompanyar-lo d’un Pla d’Ordenació Detallat.

Regularització de Construccions: La disposició addicional 7 permetrà legalitzar construccions i instal·lacions de forma extraordinària, generant recursos econòmics per als municipis i regularitzant construccions no esbucables per prescripció administrativa.

Plataforma d’Interoperabilitat PIMBAL: Facilitarà les consultes administratives referides a l’Estat o al Govern a través d’una plataforma web.

Col·laboracions Públic-Privades: Es permetran per agilitar l’atorgament de llicències que compleixin tots els requisits, alleugerint la càrrega administrativa municipal.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt