Ara llegint
Les Illes Balears rebran 10 milions d’euros per a polítiques d’igualtat, lluita contra la violència masclista i conciliació

Les Illes Balears rebran 10 milions d’euros per a polítiques d’igualtat, lluita contra la violència masclista i conciliació

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, la directora de l’IBDona, Maria Duran, i la directora general de Coordinació, Drets i Diversitat i Relacions amb el Parlament, Isabel Castro, han participat de forma telemàtica a la Conferència Sectorial d’Igualtat, convocada pel Ministeri d’Igualtat del Govern d’Espanya, en la qual s’ha acordat que les Illes Balears rebin més de 10,2 milions d’euros per a polítiques d’igualtat, de lluita contra la violència masclista i de conciliació.

Per a Garrido, són “uns recursos importants i que arriben en un moment clau per a la nostra comunitat autònoma, perquè la urgència del control de la pandèmia i la necessitat de reactivar l’economia no ens ha de fer perdre de vista aquelles polítiques que per a aquest Govern han estat prioritàries i que en cap moment hem deixat d’atendre”.

En concret, les Illes Balears rebran una partida de 4.113.000 euros del Pacte d’Estat Contra la Violència Masclista, per al manteniment dels serveis d’atenció i suport a les dones víctimes de violència masclista, per donar suport a programes d’inserció sociolaboral de les dones víctimes, per fer campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol mena de violència contra les dones, per a millorar els protocols i plans d’actuació davant casos de violència masclista, per a enfortir el servei d’acompanyament i per a la formació específica per als professionals que atenen víctimes de violència masclista. Són els recursos que serveixen per a finançar els programes de coeducació a les escoles, el SOIB Dona i els serveis d’atenció a les víctimes.

Garrido ha considerat tot plegat “una diferència de model clara: davant qui nega la violència masclista i l’efectivitat d’institucions consolidades com l’IBDona, més recursos per combatre una realitat que, com sempre deim, ens afecta a tots i a totes com a societat i hem de fer-hi front conjuntament, des de tots els àmbits de la vida”.

A més a més, les Illes Balears també rebran 537.073 euros per a la prestació de serveis que garanteixin el dret a l’assistència social integral de les dones víctimes de violència masclista i d’abusos sexuals. Aquests recursos, per exemple, serviran per finançar el servei d’assessorament telefònic 24 hores de l’IBDona. Aquesta partida també servirà per fer formació per especialitzar a professionals i funcionariat de totes les illes en l’atenció social, psicològica i jurídica a les víctimes de violència i abús sexual.

A la trobada també s’ha aprovat destinar 674.081 euros als ajuntaments de Balears per a polítiques contra la violència masclista, recursos que cada municipi rebrà directament del Govern d’Espanya. És el doble de doblers que es van rebre l’any passat pel mateix concepte.

D’altra banda, la Conferència Sectorial d’Igualtat ha acordat la creació del grup de feina amb el Ministeri d’Igualtat sobre el Pla Corresponsables, per establir a què es destinen els recursos econòmics d’aquest pla, que són finalistes, i dels quals les Illes Balears compten amb una dotació de 4,9 milions d’euros.

Aquest pla, aprovat pel Consell de Ministres del 9 de març d’enguany, té per objectiu establir mecanismes que, en col·laboració amb les comunitats autònomes, permetin la cura professional per a famílies amb fills i filles menors de 14 anys. El grup de feina servirà per establir a què es destinen els recursos econòmics d’aquest pla.

“És la primera vegada que un govern estatal destina pressupost per a la conciliació i la corresponsabilitat, i ho fa a més a més a través de les comunitats autònomes”, ha destacat la consellera, qui ha avançat que “estam ultimant el nostre pla de conciliació autonòmic, que integrarà els recursos i les accions que proposa l’Estat per poder arribar a més famílies i persones que necessiten l’ajuda de l’administració pública per poder conciliar”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt