Ara llegint
Llorenç Perelló, batle d’Alaró, nou president del Fons Mallorquí de Cooperació

Llorenç Perelló, batle d’Alaró, nou president del Fons Mallorquí de Cooperació

Llorenç Perelló, batle d’Alaró, nou president del Fons Mallorquí de Cooperació

El Fons Mallorquí de Cooperació s’ha reunit en Assemblea Extraordinària avui divendres, 14 de juliol de 2023, per tal d’elegir els nous membres de la Comissió Executiva per als pròxims quatre anys, coincidint amb la nova legislatura que s’inicia a escala municipal, insular i autonòmica.

La presidenta en funcions, la batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, ha presentat una proposta de candidatura per a la nova Comissió Executiva consensuada entre tots els partits polítics que compten amb batlia.

La presidència l’ocuparà Llorenç Perelló, batle d’Alaró, la vicepresidència 1ª, Antoni Fuster, conseller de Presidència del Consell de Mallorca, la vicepresidència 2ª, Catalina Cirer, conseller de Família i Afers Socials del Govern, la Secretaria, el batle d’Esporles, Joesp Ferrà, i la Tresoreria, Margalida Fullana, batlessa d’Algaida.

Les vuit vocalies corresponen a Leonor Bosch, batlessa de Banyalbufar, Antoni Salas, batle de Costitx, Catalina Soler, batlessa de Felanitx, Magdalena Perelló, batlessa de Llubí, M. Francisca Lascolas, batlessa de Llucmajor, Josep Frontera, batle de Mancor de la Vall, Antoni Marí, batle de Puigpunyent, i Jaume Soler, batle de Sant Llorenç de’s Cardassar.

Segons els estatuts del Fons, la Comissió Executiva té la facultat d’executar els acords presos per l’Assemblea, dur la direcció dels comptes, formalitzar el balanç i formular el pressupost, seleccionar els projectes de cooperació presentats a la convocatòria i fer-ne el seguiment, així com estudiar la petició d’entrada de nous socis al fons Mallorquí i donar-los d’alta i de baixa si escau.

Una vegada elegit president, l’actual batle d’Alaró, Llorenç Perelló ha volgut donar les gràcies a tots els batles i batlesses de Mallorca “per fer presents els municipis de Mallorca en aquesta assemblea que diposita la confiança en la meva persona per ostentar-ne la presidència“.

El nou president del Fons Mallorquí ha convidat als batles, batlesses i representants a acostar-se a conèixer el Fons de prop i implicar-se en els projectes, dels quals ha remarcat que tenen com a objectiu principal radicar la pobresa arreu del món, sempre partint des del respecte als drets humans.

També ha volgut puntualitzar la importància que tenen les institucions com el Fons Mallorquí, que posen en valor la feina de la cooperació descentralitzada “aquella que es fa des dels municipis”.

Per la seva banda, Llorenç Galmés, el president del Consell Insular de Mallorca, qui ha manifestat que “no volia deixar de ser present avui en aquest acte”, s’ha dirigit als representants municipals dient que “fa uns anys jo ocupava una d’aquestes cadires, com a representant municipal. Per això, sé el valor que té la vostra tasca i us convid a donar el màxim suport a una institució com el Fons Mallorquí, que durant trenta anys ha aconseguit que tots els representants municipals, siguin del color polític que siguin, s’asseguin a treballar junts per aconseguir dur endavant projectes solidaris en països del Sud”.

Així expressava també el compromís del Consell Insular amb el Fons Mallorquí per continuar “facilitant la vida de les persones que han nascut a altres llocs del món on no tenen unes condicions de vida dignes, com tenim aquí”.

Iniciada la campanya Toca Fons!

Aquesta Assemblea i l’elecció de la nova Executiva coincideix amb el 30 aniversari del Fons Mallorquí. Per això, l’esdeveniment s’ha aprofitat per presentar alguns materials de la campanya “Toca Fons!”, que el Fons Mallorquí engega avui amb l’objectiu de donar un impuls a l’entitat, després dels trenta anys de trajectòria. Aquesta campanya comptarà amb la implicació dels municipis socis per gravar un vídeo que es presentarà de manera oficial, dia 19 d’octubre, coincidint amb l’aniversari del Fons.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt