Ara llegint
El tambor d’ametlla, un digne competidor del torró durant les festes

El tambor d’ametlla, un digne competidor del torró durant les festes

El tambor d'ametlla, un digne competidor del torró durant les festes

La senzillesa i la simplicitat d’aquest dolç és un clar exponent de la gastronomia tradicional mallorquina, que aprofitant el mínim de recursos que posseïa al seu abast aconseguia seduir tots els paladars durant les festes hivernals.

Els seus ingredients són molt pocs: 1 quilògram d’ametlles senceres i torrades, 1 quilògram de sucre, 1 llimona sencera, 5 cullerades soperes d’aigua i un raig d’oli.

En primer lloc s’han d’escladar les ametlles per poder-les pelar. I després s’han de torrar. Seguidament s’ha de fondre el sucre amb l’aigua en una paella o greixonera de fang, remenant i posant esment que no bulli. Després s’hi han d’afegir les ametelles i s’ha de mesclar tot bé.

Les ametlles s’han d’escampar dins un motlle. (Foto: Guillem Puig)

Quan estigui ben mesclat, s’ha de retirar del foc i abocar damunt un marbre o una placa que s’haurà untat prèviament amb un poc d’oli.

Després s’ha d’estendre amb l’ajuda de la llimona tallada per la meitat i banyada en oli fins que la mescla tengui un centímetre de gruixa. S’ha de posar esment als caps dels dits quan agafem la llimona perquè la pasta crema molt.

Finalment, s’ha dedeixar que es refredi ja que en calent no es pot desferrar; per acabar fent-lo bocins i guardant-lo ben tancat.

El producte final. (Foto: Guillem Puig)

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt