Ara llegint
“Na TuGa i la mar”, un conte sobre els ecosistemes de la Mediterrània

“Na TuGa i la mar”, un conte sobre els ecosistemes de la Mediterrània

"Na Tuga i la mar", un conte sobre els ecosistemes de la Mediterrània

“Na Tuga i la mar” és un material didàctic en format de conte interactiu que té com a objectiu donar a conèixer els ecosistemes i la vida marina de la Mediterrània, a més de conscienciar sobre els procés que segueixen els residus i com afecten la sostenibilitat de la Mediterrània.

La publicació, en edició trilingüe català-castellà-anglès, és el resultat d’un procés de treball en xarxa el qual han participat alumnes del CEIP Gabriel Comas i Ribas d’Esporles, la Companyia de Teatre de la UIB i alumnes del grau d’Educació Primària de la UIB, coordinat per Noemy Berbel i Antoni J. Salvà del Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE) de la UIB. És el resultat d’un projecte col·lectiu promogut pel GRAiE de la UIB i l’Ajuntament d’Esporles.

Acompanyant el text del conte, elaborat per Francisca Elena Bestard i Josep Carles Romaguera, la publicació conté els dibuixos realitzats pels alumnes del CEIP Gabriel Comas i Ribas d’Esporles, els àudios amb la narració dramatitzada del conte a càrrec de la Companyia de Teatre de la UIB i les músiques creades expressament per aquest conte en el marc de les assignatures d‘Educació Artística: Música. Didàctica a l’Escola Primària i la d’Agrupacions Instrumentals.

El conte es va presentar el 19 de desembre a la UIB. A la presentació, els autors varen fer la lectura del conte amb l’acompanyament musical dels alumnes que n’han compost la música. També es mostràren les propostes d’experimentació a partir de la sonorització del conte que han preparat els alumnes de la UIB en el marc de l’assignatura Educació Artística: Música. Didàctica a l’Escola Primària.

A més, a Esporles es va dur a terme una jornada conjunta entre els estudiants de la UIB i els alumnes del CEIP Gabriel Comas i Ribas, durant la qual es varen posar en pràctica les propostes musicals i creatives elaborades pels alumnes universitaris i adreçades als alumnes de primària perquè poguessin experimentar i fer sonar els elements de la natura vinculats a la temàtica del conte.

El projecte ha comptat amb el suport de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i la Solidaritat de la UIB a través de la XVIII Convocatòria d’ajuts per a accions d’educació per a la transformació social 2022. L’equip impulsor del projecte l’integren Noemy Berbel, Antoni J. Salvà i Juan José Bermúdez de Castro, professors de la UIB, i Elisa Cabrer i Francisca Grimalt, de l’Ajuntament d’Esporles. També hi han col·laborat Virginia Massagué i Aina Vich, i Judith Lorente, que és l’autora de la traducció a l’anglès.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt