Ara llegint
Som públic de circ. Som circaire!

Som públic de circ. Som circaire!

Som públic de circ. Som circaire!

Som Circaire. Som públic de circ. Si seguim l’estructura de “Firaire”, una persona  Circaire pot ser “qui freqüenta el circ per fer-ne o per  veure’l”. Fruir del circ. Som circaire, jo i la meva família… vaig a veure’n. Circ tradicional i circ contemporani.

Quan la meva filleta era una petita, anàrem a Vilafranca a la fira Fiet. A Sineu amb funcions del Circ Bover, amb la meva petita també fruïrem del circ. I encara que amb un cert esglai i sense esser-ne massa conscient va iniciar-se amb Tortell Poltrona a Palma, el meravellós espectacle amb les cadires. Deu fer una dècada. Qualque imatge queda de tot plegat al nostre interior, que sense dubte ens fa especials.

I ara a Alcúdia. És un plaer des de fa set anys poder fruir del Circ. No només dels pallassos que cerquen la teva empatia, sinó la petita història de persones que juguen amb el cos, amb la ment que juguen a malabars, a fer equilibris. Que troben el seu refugi amb l’amor cap a una baldufa, una corda, un vestit vermell que es desfà, imaginàriament…

Fer equilibris combinats amb música. Objectes quotidians que tenen la seva màgia amb poesia, malabars que són diàleg. Sorprenent. Trobar un relat en base a uns objectes quotidians.

Jugar a creure que travessam la mar, per arribar a Terra Nova, només amb una escala i amb una tela, com si fos una bandera. Les arts escèniques al circ contemporani conviuen i fusionen i sorgeix el circ del nostre temps. És evolució natural

Un joc d’imaginació. I la invenció de la imaginació se paga, o s’ha de pagar. I qui és Circaire, la imaginació l’ha de compartir l’ha de gaudir, i creixem com a persones. Ser Circaire és créixer com a persona i com a família.

Educar els nins i nines a fruir del Circ, del teatre, de la cultura, no té un retorn immediat. Té un retorn de vida. Com fruir de les tradicions, menjar bunyols, o fer-los. Compartir moments de visita a les nostres places i carrers. Els colors, l’humor, l’estètica del cos treballat per a qualsevol acrobàcia. Admirables.

Alcúdia, sense saber-ho, amb una aposta apassionada que dura set anys, ha creat aquesta nova realitat. Ser diferent. Ser circaire.  I donar l’oportunitat a la família per viure com a circaire un cap de setmana. Recórrer la ciutat, dinar-hi, descobrir racons al nord de Mallorca. Simplement, un cap de setmana diferent.

L’Ajuntament d’Alcúdia hi ha cregut. I el Circ Bover ho ha fet realitat. I enguany, aquest 2022, segons l’organització 16.000 persones han viscut com a circaires. Aquest és l’èxit, no n’hi ha d’altre: el públic del festival de circ, que any rere any assisteix se fidelitza  i es converteix en Circaire. Fidel al teatre, als concerts. Al Circ. Només val dir gràcies. Amb els doblers públics es pot aconseguir el creixement personal, el desenvolupament de la imaginació i la creativitat, que no es pot mesurar però que roman en el  temps i a la memòria.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt