Ara llegint
Arranca la vacunació dels 1.700 usuaris i treballadors dels centres de dia

Arranca la vacunació dels 1.700 usuaris i treballadors dels centres de dia

La Conselleria de Salut i Consum ha iniciat la vacunació dels 1.697 usuaris dels centres de dia. A partir d’avui i durant aquesta setmana estan citats per ser vacunats un total de 500 usuaris i 200 treballadors. Són centres que atenen persones amb un grau de dependència lleu reconegut que van al centre durant determinades hores del dia.

En total està previst vacunar 1.335 persones a Mallorca, 212 a Menorca i 150 a Eivissa. Les vacunacions les durà a terme l’equip d’infermeres d’Atenció a la Cronicitat, que es desplaçaran als centres de dia i a finals de la setmana que ve haurà acabat l’administració de la primera dosi, segons preveu la Conselleria.

Els usuaris dels centres de dia seran vaccinats amb Pfizer mentre que als professionals menors de 55 anys se’ls administrarà el vaccí d’AstraZeneca.

La Conselleria de Salut ha administrat fins 58.224 dosis, 37.220 de les quals corresponen a la primera dosi i 21.224 a la segona, cosa que suposa gairebé el 89% de les que s’han rebut. Fins ara, més del 77% dels treballadors del Servei de Salut ha rebut la primera dosi contra el SARS-CoV-2.

La vacunació a residències d’ancians i de persones amb discapacitat ja ha finalitzat i la de grans dependents acabarà aquesta setmana. Fins al moment més del 50% dels membres d’aquest col·lectiu ja han rebut la primera dosi.

Per altra banda, aquesta setmana arribaren  7.020 vaccins de Pfizer i 9.600 d’AstraZeneca, per la qual cosa aquesta setmana les Illes Balears disposaran de més de 17.600 noves dosis.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt