Ara llegint
El dispositiu de vigilància covid aixeca 270 actes per incomplir mesures i clausura un bar

El dispositiu de vigilància covid aixeca 270 actes per incomplir mesures i clausura un bar

El dispositiu conjunt coordinat per la Direcció General d’Emergències, en què hi participen forces i cossos de seguretat i inspectors del Govern, ha aixecat ja més de 270 actes per incompliment de mesures pera a la contenció del covid-19 des de divendres 26 de març, quan varen entrar en vigor les noves mesures per les festes de Setmana Santa.

En general, el dispositiu reforçat ha pogut comprovar un alt grau de compliment de les mesures per part d’establiments, bars, restaurants i hotels. Això sí, a Palma, es va precintar un establiment per incompliment reiterat de les normes. L’establiment va ignorar l’hora de tancament i, en el moment de la inspecció, quan eren aproximadament les 21 hores, seguia obert, amb una dotzena de persones a l’interior.

El major nombre d’actes aixecades en aquests dies ha estat a persones que compartien taula superant el nombre de nuclis familiars permesos. Els membres de l’equip demanen als presents que s’identifiquin i comproven la residència. En cas de que es superi el que està permès, s’aixeca una acta amb proposta de sanció a totes les persones d’aquella taula.

Aquest ha estat el motiu de la majoria de les propostes de denúncia, que també s’han aixecat per no dur la mascareta posada. Igualment, s’han aixecat actes per tancament excessiu de terrasses o per no comptar amb mesuradors de CO2.

Gairebé la meitat d’aquestes actes s’han aixecat a Palma i àrea metropolitana. També s’han realitzat inspeccions a la part forana i a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera. A totes elles s’han aixecat actes. Aquestes xifres es sumen a les actes que hagin pogut aixecar la policia local, Policía Nacional o Guardia Civil en les inspeccions realitzades a iniciativa pròpia.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt