Ara llegint
El Govern, les institucions i els agents socials d’Eivissa posen en comú les mesures contra la pandèmia i de recuperació econòmica i social

El Govern, les institucions i els agents socials d’Eivissa posen en comú les mesures contra la pandèmia i de recuperació econòmica i social

La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Pilar Costa, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, han mantingut una trobada avui amb les institucions i els agents socials d’Eivissa per compartir les mesures contra la pandèmia i de recuperació econòmica i social adoptades fins ara a l’illa.

Durant la reunió, en la qual també ha participat el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Juli Fuster, s’ha exposat la situació i s’han escoltat les propostes, suggeriments i inquietuds de les institucions i els agents socials per cercar respostes conjuntes i coordinades a les conseqüències socials de la pandèmia.

A la trobada hi han participat el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí; els batles i batlessa dels municipis d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de sa Talaia, Santa Eulària des Riu i Sant Joan de Labritja, el delegat insular del govern de l’Estat, i la gerent de l’àrea de salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos. Per part dels agents socials i econòmics, hi han participant representants de la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera, la Federació Hotelera d’Eivissa i Formentera, la CAEB, Pimeef, Comissions Obreres, UGT, Ocio de Ibiza i Foment del turisme.

Imatge del moment de la reunió entre el govern, entitats socials i institucions.

Sant Antoni de Portmany, preparat per cribrar més de 1.000 persones al dia

Després de la roda de premsa, les conselleres Costa i Gómez han visitat el cribratge que s’ha posat en marxa a Sant Antoni de Portmany -el segon municipi de l’illa amb més incidència de COVID-19- amb l’objectiu de detectar el major nombre de casos asimptomàtics possible per poder tallar cadenes de transmissió, frenar els contagis i reduir la pressió damunt el sistema assistencial.

L’equip d’aquest dispositiu està format per prop de 40 professionals entre infermeres, tècnics de laboratori, tècnics en cures d’infermeria, tècnics de GESAIB i personal de logística.

Com en el cribratge d’Eivissa, s’han activat 10 línies d’atenció, que permeten prendre mostres cada 3 minuts en cada taula i atendre més de mil persones al dia.

Als assistents se’ls realitzarà un test ràpid d’antígens i obtendran els resultats en el termini de 15 minuts. En cas de ser positius seran sotmesos a una PCR de confirmació, la qual serà enviada al Laboratori de Microbiologia de Son Espases juntament amb la dels contactes estrets d’aquests positius detectats en el mateix poliesportiu, per a l’estudi de la soca.

Així mateix, actualment ja s’organitzen els pròxims cribratges que s’han de realitzar a Santa Eulària des Riu, entre el 28 de gener i l’1 de febrer, i a Sant Josep de sa Talaia, entre el 4 i el 7 de febrer. El primer, en el qual podrà participar la població de Sant Joan, serà en el Poliesportiu de Santa Eulària i per al segon encara s’ha de determinar el lloc més adequat.

Gómez ha explicat que en tots els municipis on s’han duit a terme aquests cribratges, sobretot quan s’han detectat molts de casos, la incidència ha experimentat una pujada forta en el moment que se fan, però dies després s’ha constatat una baixada.

Cal recordar també que aquestes iniciatives tenen un component important de conscienciació i van acompanyades d’esforços d’informació a la ciutadania. A Eivissa, al mateix temps que els cribratges, s’ha posat en marxa una acció comunitària molt intensa, dirigida a informar, conscienciar i ajudar als afectats a fer un correcte aïllament.

Els cribratges són una de les diverses mesures que ha posat en marxa la Conselleria de Salut per fer front a la pandèmia, per tallar els contagis i pal·liar la pressió en els centres de salut i els hospitals.

De manera paral·lela, també hi fa feina per garantir la capacitat assistencial. En aquest sentit, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha ampliat la seva capacitat i ha passat de 145 a 179 llits per atendre pacients COVID. També hi ha habilitats 15 llits d’UCI i es podria arribar a 44 amb futures ampliacions.

Així mateix, atès el volum de professionals afectats, amb més d’un centenar de positius i també més de 100 aïllats, l’Àrea de Salut es veurà reforçada amb 10 infermeres de Mallorca. Aquestes infermeres formen part d’un grup de prop de cent que s’han oferit per desplaçar-se i donar suport a Eivissa.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt