Ara llegint
Els ajuntaments tendran 800.000 euros extraordinaris per a la neteja dels centres escolars a causa de la covid

Els ajuntaments tendran 800.000 euros extraordinaris per a la neteja dels centres escolars a causa de la covid

El Govern de les Illes Balears ha reunit la comissió mixta amb la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears, la FELIB, per acordar els criteris de repartiment del Fons de Cooperació Local per l’exercici de 2021, que enguany serà de 17,3 milions d’euros. En concret, la partida global del Fons de Cooperació Local per a aquest any es manté en 16.473.471 euros, la mateixa quantia de 2020, més 800.000 euros que aporta la Conselleria d’Educació i Formació Professional per a despeses extraordinàries relacionades amb la COVID-19, com la neteja de centres escolars.

A la reunió han assistit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, Francesc Miralles, el president de la FELIB, Antoni Salas, i la secretaria general de la FELIB, Neus Serra, entre d’altres.

Els criteris de repartiment del fons són els mateixos que l’any passat. S’apliquen els criteris de població, amb un pes del 50% en el repartiment del fons, i el criteri de solidaritat, amb un 34,25%. El fons manté altres variables com els diversos trams de població per a municipis de menys de 25.000, 15.000 i 5.000 habitants, o la insularitat i la doble insularitat.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha destacat el suport del Govern als ajuntaments, amb el qual “feim un esforç per mantenir la mateixa quantia tot i la pandèmia, la qual cosa és mostra de la intenció d’afrontar la crisi actual d’una manera diferent, fomentant la cogovernança entre les diferents institucions de les illes».

D’altra banda, el Govern ha destinat, a través de la FELIB, 800.000 euros als ajuntaments. Una quantitat important, per al conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, qui ha destacat “l’excel·lent coordinació entre Govern i FELIB, la qual ha permès fer arribar als ajuntaments uns recursos extraordinaris per ajudar-los a suportar el cost de l’increment d’un 20% de la neteja dels centres educatius degut a la COVID-19 i donar visibilitat a la feina dels ajuntaments per garantir la seguretat de les escoles en aquesta situació de pandèmia».

Per part seva, el president de la FELIB, Antoni Salas, ha qualificat de «satisfactori» l’acord, tenint en compte que el fons va en relació a la recaptació de la comunitat autònoma, per la qual cosa «poder mantenir els números, així com rebre ajuda per al manteniment de les escoles, ens satisfà».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt