Ara llegint
Els centres de salut citaran els grans dependents des de dilluns per vacunar-los

Els centres de salut citaran els grans dependents des de dilluns per vacunar-los

La Conselleria de Salut i Consum començarà la propera setmana a vacunar contra la COVID-19 les prop de 4.500 persones considerades grans dependents que viuen a les Illes Balears. D’acord amb l’Estratègia de Vacunació front a la COVID-19 d’Espanya, aquest grup el formen les persones amb un grau III reconegut de dependència (que necessiten mesures intenses de suport) i que no estiguin institucionalitzades actualment, i també els seus cuidadors professionals.

A les Illes Balears, en aquest col·lectiu, hi ha registrades actualment 4.436 persones, de les quals 3.382 viuen a Mallorca, 524 a Menorca, 470 a Eivissa i 63 a Formentera. La previsió és que en dues setmanes aquest col·lectiu hagi pogut rebre la primera dosi del vaccí.

La vacunació es durà a terme des d’Atenció Primària. Els centres de salut donaran cita i posteriorment un equip d’atenció domiciliària es desplaçarà al domicili per vacunar.

La vacunació del col·lectiu de grans dependents serà paral·lela a la vacunació de la segona dosi dels professionals de primera línia Covid, que s’inicia avui a tots els centres sanitaris de les Illes Balears. Més de 1.400 professionals estan citats per ser vaccinats avui als diferents centres sanitaris. En total es vaccinaran, com a treballadors de la primera línia Covid, 6.325 professionals de la sanitat pública i 1.512 de la sanitat privada.

Els professionals de la sanitat pública seran vacunats als seus centres sanitaris, mentre que els de la sanitat privada ho seran a la COVID Exprés de Son Dureta (Mallorca). Per als de Menorca, s’han habilitat dos punts de vacunació: l’Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella). Els d’Eivissa rebran la dosi a l’Hospital Can Misses.

D’altra banda, aquesta setmana està previst que acabi l’administració de la segona dosi del vaccí a usuaris i professionals de residències de gent gran i persones amb discapacitat. En total, diumenge s’hauran immunitzat 7.794 persones, entre usuaris i treballadors, amb la distribució següent:

  • Mallorca: 4.837 persones de residències de gent gran i 1.261 de residències de persones amb discapacitat.
  • Menorca: 763 persones de residències de gent gran i 67 de residències de persones amb discapacitat.
  • Eivissa: 740 persones de residències de gent gran i 126 de residències de persones amb discapacitat.

Les Illes Balears han rebut fins ara 35.460 dosis del vaccí de Pfizer i 1.500 del de Moderna, segons han informat des de la Conselleria de Salut del Govern Balear.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt