Ara llegint
Els premis Ramon Llull són enguany per als col·lectius essencials durant la pandèmia i pel conjunt de la societat

Els premis Ramon Llull són enguany per als col·lectius essencials durant la pandèmia i pel conjunt de la societat

El Consell de Govern ha acordat avui la concessió de dotze premis Ramon Llull de l’any 2021 a sectors i col·lectius que han tengut un paper essencial en la gestió de la pandèmia per atendre les necessitats de la ciutadania en un moment d’extrema dificultat, així com també a la ciutadania en general pel seu esforç i la seva capacitat d’adaptació a una nova situació.

L’edició d’enguany d’aquests premis és, per tant, un homenatge a l’esforç col·lectiu per fer front i superar una crisi sanitària, social i econòmica extraordinària i sense precedents.

Els col·lectius distingits estan formats per persones, entitats i empreses que han fet possible el funcionament dels serveis, el dret a l’educació i la cultura, el subministrament de productes bàsics i també la cura i l’atenció de les persones més vulnerables. El Govern considera, per tant, que són mereixedors d’un reconeixement per la seva determinació, compromís i solidaritat.

El premi Ramon Llull es concedeix, per tant, als col·lectius següents:

1. La comunitat educativa i universitària, pel paper fonamental d’aquest col·lectiu a l’hora de mantenir l’educació en moments de tanta dificultat.

2. Persones treballadores i usuàries de residències: persones usuàries, com un dels col·lectius més afectats per la pandèmia, així com per als milers de professionals que han fet una tasca d’absoluta dedicació per la cura de les nostres persones grans.

3. Treballadors de serveis essencials, com és el cas dels milers de persones que treballen en caixes de supermercats, com a exemple més paradigmàtic dels diferents col·lectius essencials que han estat presents durant els moments més durs de la pandèmia.

4. Empreses de serveis essencials, com per exemple el transport de mercaderies, tractament de residus o botigues obertes, que també han demostrat ser un servei molt necessari des de l’inici de la crisi sanitària.

5. Els cossos i forces de seguretat, així com els treballadors de la seguretat en el sector privat, que també s’han vist obligats a fer un esforç suplementari en aquests moments.

6. Sector primari en el seu conjunt, per tot l’esforç que va fer en els primers mesos de la covid-19 per poder mantenir el subministrament essencial per als ciutadans i ciutadanes de les Illes.

7. Els treballadors i treballadores dels serveis socials, que han fet una feina de màxima dedicació i un esforç extraordinari per donar servei i que, a causa de la situació econòmica, han hagut de treballar per garantir les necessitats més bàsiques d’aquells que així ho han requerit.

8. El voluntariat de ciutadans i ciutadanes que han demostrat ser un exemple de solidaritat que ha contribuït a cohesionar la nostra societat en temps de més dificultats.

9. El sector cultural, pels esforços que han fet de manteniment de l’activitat i la reconversió necessària per adaptar-se a la nova realitat.

10. Els gestors administratius, que han gestionat ajudes, ERTO, i han fet altres gestions, els quals han vist incrementat notablement el seu volum de feina, tant públics (col·legis professionals) com privats (per exemple, gestories).

11. La indústria, que s’ha reconvertit per adaptar-se a les especificitats de la nova situació.

12. La ciutadania en general, per l’esforç mantingut aquest any, un esforç que ha de seguir mantenint per superar aquesta situació generada per la covid-19.

Així ho ha donat a conèixer avui migdia el nou conseller Portaveu del Govern Balear, Iago Negueruela, en una edició extraordinària d’aquests reconeixements.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt