Ara llegint
L’equip de rastrejadors del coronavirus es reforça amb trenta persones més i ja sumen 421

L’equip de rastrejadors del coronavirus es reforça amb trenta persones més i ja sumen 421

Avui dilluns s’han incorporat a la seva feina trenta tècnics de laboratori a l’equip de seguiment i rastreig de contactes de la covid-19. En el darrer mes, el Servei de Salut ha reforçat la Central de Coordinació amb 51 professionals. Es tracta de la incorporació, d’una banda, d’aquests trenta tècnics de laboratori i, d’una altra, de deu fisioterapeutes, tres infermers, tres tècnics en cures auxiliars d’infermeria i cinc psicòlegs. Aquestes contractacions tenen com a objectiu potenciar els equips de rastreig per tal de mantenir la detecció i el control de possibles brots identificant ràpidament els contactes estrets dels casos positius.

Així doncs, la CC COVID-19 compta amb un total de 421 rastrejadors, 291 dels quals formen part del personal del Servei de Salut i 130 són militars. Amb aquesta xifra, les Illes Balears assoleixen una ràtio d’un rastrejador per a cada 2.850 habitants, molt per davall del paràmetre d’un rastrejador per cada 5.000 habitants que recomana l’Organització Mundial de la Salut, segons han recordat avui des del Govern Balear

El balanç de les telefonades

Des que es va iniciar la pandèmia, a l’atenció primària s’ha duit a terme gairebé el 70% de les proves diagnòstiques d’infecció activa (PDIA). A més, a la CC COVID-19 s’han atès 273.172 telefonades (259.371 en el telèfon d’InfoCOVID i 13.801 en el d’InfoCOVID Pediàtric).

Cal recordar que la CC COVID-19 es va posar en servei a la Unitat Bàsica de Salut Es Molinar el mes de març de l’any passat. A causa del reforç dels equips de rastreig que va rebre posteriorment, el mes d’agost es va haver de traslladar a les dependències actuals, situades al polígon de Can Valero (Palma), atesa la necessitat d’ampliar les instal·lacions i de centralitzar i reforçar el rastreig.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt