Ara llegint
Les vacunes de Moderna es sumen a les de Pfizer en la immunització dels sanitaris balears

Les vacunes de Moderna es sumen a les de Pfizer en la immunització dels sanitaris balears

Un total de 600 dosis de la vacuna de la companyia Moderna ja són a les Illes Balears, i seran utilitzades per a la vacunació dels professionals sanitaris de Son Espases.

La Conselleria de Salut i Consum ha arrancat avui la vacunació de 7.337 professionals sanitaris i no sanitaris que fan feina a la anomenada primera línia COVID. Són professionals de la xarxa pública i privada de les Illes Balears que fan feina als serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent.

En total està previst que participin a aquesta primera fase de vacunació de professionals 6.325 professionals de la sanitat pública i 1.012 de la sanitat privada. Els professionals de la sanitat pública seran vacunats als seus centres sanitaris, mentre que els de la sanitat privada ho seran a la COVID Exprés de Son Dureta (Mallorca). Per als de Menorca, s’han habilitat dos punt de vacunació: l’Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella).

Moderna té previst fer enviaments setmanals a les Illes Balears (900 unitats la que ve i 2.100 la següent, i així progressivament). Així mateix de la vacuna Pfizer han arribat fins ara 12.850 dosis per vacunar gent gran i professionals de residències, 5.347 persones que aquesta mateixa setmana ja començaran a rebre la seva segona i definitiva dosi de cara a la seva immunització.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt