Ara llegint
Salut posa en marxa un segon cribratge massiu entre els professionals de la sanitat

Salut posa en marxa un segon cribratge massiu entre els professionals de la sanitat

El Servei de Salut del Govern Balear ha anunciat que ha posat en marxa un segon cribratge massiu adreçat a tots els seus treballadors per poder detectar possibles casos positius actius o que hagin passat la covid-19, per mitjà de proves PCR i tests serològics.

Les proves de detecció de la covid-19 les faran a les prop de 18.000 persones que treballen en totes les gerències del Servei de Salut.

Fins ara ja han passat pel cribratge 3.459 professionals. De tots ells, 72 han resultat ser positius en covid-19, el que representa un 2,08 % del total. Per altra banda, els tests serològics han detectat la presència d’anticossos en sang a un total 134 treballadors (un 3,87 %), amb la qual cosa s’ha demostrat que ja han passat la malaltia.

El Govern Balear ha recordat que aquest és el segon cribratge massiu que duu a terme el Servei de Salut als professionals del sector. El primer va tenir lloc el passat mes d’abril passat, durant el període de confinament de la població. Els resultats varen reflectir aleshores que 51 professionals eren positius en aquell moment, un 0,43 % del total de la plantilla, mentre que per mitjà dels tests IgC es va detectar que 247 professionals tenien presència d’anticossos en sang, el que va representar un 2,06 % del total.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt