Ara llegint
Salut preveu administrar un rècord de 100.000 dosis de vacuna durant aquesta setmana

Salut preveu administrar un rècord de 100.000 dosis de vacuna durant aquesta setmana

El Servei de Salut preveu administrar la xifra rècord de 100.000 dosis de vaccins contra la COVID-19 aquesta mateixa setmana (del 23 al 29 de juny), tant en les 77 línies de vaccinació en els punts de vaccinació massiva de totes les illes, com en els 46 centres de salut de l’illa de Mallorca, com en el camió de la SEAT que actuarà a Santa Ponça.

A Mallorca, a les 42 línies de vaccinació habilitades en els punts del Poliesportiu Germans Escales (Palma), de Son Dureta, de l’Hospital Universitari Son Espases, del Poliesportiu Mateu Cañellas (Inca), de l’Hipòdrom de Manacor i dels 46 centres de salut que vaccinen en horari de horabaixa se suma a partir d’avui la unitat mòbil de vaccinació de SEAT. Es tracta d’un camió, cedit per l’empresa SEAT, situat a l’aparcament del Centre de Salut Santa Ponça, que compta amb tres línies de vaccinació que funcionaran cada dia de la setmana en horari de 8 a 18 h. En total, durant aquesta setmana el Servei de Salut preveu administrar 71.187 dosis a Mallorca.

Eivissa, durant la setmana del 23 al 29 de juny, tindrà la capacitat operativa màxima fins ara. Això són disset línies de vaccinació repartides en tres punts diferents: el Recinte Firal, la Clínica Vila Park (una línia des del dia 28 de juny) i la unitat mòbil de SEAT (dues línies). En total, aquesta setmana s’administraran a Eivissa 17.211 dosis.

Formentera també assolirà aquesta setmana la capacitat màxima de vaccinació i tindrà actives cinc línies. Aquestes seran en el punt de vaccinació de l’Hospital de Formentera. En total, aquesta setmana s’hi administraran 1.446 dosis.

A Menorca s’han ampliat fins a tretze les línies de vaccinació per a aquesta setmana vaccinal. Hi haurà sis línies al Recinte Firal de Maó, cinc a la sala polivalent del Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella) i dues línies més a la unitat mòbil de SEAT. En total, durant aquesta setmana a Menorca s’administraran 7.742 dosis.

Per ara, el nombre de dosis administrades en el conjunt de les Illes Balears ja supera les 826.000, el que permet tenir ja prop de 530.000 persones vacunades amb un mínim d’una dosi i altres 336.000 amb la pauta completa. Cal remarcar que consta que 9.148 persones han rebutjat ser vacunats.

Entre els majors de 80 anys es considera que el 100% de la població té la pauta completa, i entre els 70 i els 79 anys el 94’4%. En canvi, entre els 60 i els 69 anys la pauta completa baixa fins als 19’2%, mentre que a la dècada immediatament més jove, de 50 a 59 anys, han completat el cicle de vacunació el 68% dels balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt