Ara llegint
Son Llàtzer disposarà d’una nova unitat de cures intermèdies amb nou llits per a malalts crítics de covid

Son Llàtzer disposarà d’una nova unitat de cures intermèdies amb nou llits per a malalts crítics de covid

El Consell de Govern ha autoritzat avui la construcció a l’Hospital Universitari Son Llàtzer d’una nova unitat de cures intermèdies amb nou llits per tractar-hi pacients de COVID-19 per un valor d’1.850.000 euros, una inversió que ha estat declarada d’interès autonòmic pel Govern.

El Servei de Salut ha estimat la necessitat urgent de construir una unitat de cures intermèdies a l’Hospital Universitari Son Llàtzer per atendre-hi els pacients de coronavirus i millorar així les prestacions del centre hospitalari durant el temps de pandèmia.

Les obres afectaran les plantes 3 i 4 de la zona quirúrgica per construir-hi una unitat de cures intermèdies amb nou boxs. El projecte preveu una actuació integral en una superfície total de 805 metres quadrats, on es construiran la nova unitat amb capacitat per a nou llits i una sala tècnica per situar-hi el nou climatitzador.

La complexitat d’aquestes actuacions i la necessitat urgent d’executar-les tan aviat com sigui possible atesa la persistència de l’emergència sanitària generada per la pandèmia han determinat la necessitat de recórrer a les previsions del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Aquesta mesura arriba després d’un mes de gener en el que s’han registrat a les Illes Balears un total de 122 morts a causa de la covid, que sumen 598 des de l’inici de la pandèmia. Tot una considerable baixada en el nombre de malalts, el mes de gener acaba amb 139 malalts a l’UCI (l’any va començar amb 89) i 427 a planta (l’any va arrancar amb 323).

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt