Ara llegint
Una dona de 38 anys vacunada amb AstraZeneca a Menorca, a cures intensives

Una dona de 38 anys vacunada amb AstraZeneca a Menorca, a cures intensives

L’Àrea de Salut de Menorca ha notificat avui capvespre un cas de possible reacció adversa greu en una persona després de vaccinar-se contra la covid-19. Segons una nota feta pública avui horabaixa, es tracta d’una dona de 38 anys que el dia 6 de març va rebre la primera dosi del vaccí d’AstraZeneca i que ha estat diagnosticada amb el Síndrome de Guillain-Barré (SGB).

Segons la mateixa font, la pacient va acudir al Servei d’Urgències de l’Hospital Mateu Orfila el passat diumenge amb una cefalea intensa, una simptomatologia que va millorar amb l’administració d’analgèsia. Avui dijous ha estat atesa de nou al servei d’Urgències després d’experimentar un empitjorament del seu estat de salut, amb dolor cervical i lumbar i debilitat a les cames, ha ingressat a la planta de Neurologia amb diagnòstic de Guillain-Barré, i avui capvespre ha estat traslladada a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

El Síndrome de Guillain-Barré és un trastorn poc freqüent en el qual el propi sistema immunitari d’una persona lesiona les capes protectores dels nervis i causa debilitat muscular. Es desconeix la causa exacte d’aquest síndrome. És un trastorn que apareix dies o setmanes després d’una infecció respiratòria o digestiva, en rares ocasions pot ser provocada per una cirurgia i l’associació amb un procés de vaccinació és extremament rara.

Des de la direcció de l’Àrea de Salut expliquen que s’està estudiant el cas amb profunditat per poder determinar l’origen d’aquest trastorn i que, en aquest moment, no hi ha establerta una relació de causa-efecte directa amb la dosi d’AstraZeneca que va rebre aquesta pacient.

En aquest sentit, fan una crida a la calma i recorden que, tot just ahir, teníem un informe elaborat per l’Agència Europea de Medicaments que apunta que la vacuna d’AstraZeneca es eficaç i segura i que a Espanya s’ha decidit reprendre la vaccinació dimecres de la setmana que ve.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt