Ara llegint
Agricultura i Aqüicultura Balear donen 2.800 llobarros a entitats socials de Mallorca

Agricultura i Aqüicultura Balear donen 2.800 llobarros a entitats socials de Mallorca

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha visitat aquest dilluns el Port Andratx, on s’han realitzat les tasques d’extracció de 2.800 mil llobarros, criats a les instal·lacions de l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera de les llles Balears (IRFAP), de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Els peixos han estat preparats dins caixes amb gel a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors d’Andratx per a entregar a entitats socials de Mallorca. De la Concha ha destacat que «és un dia de molta satisfacció per poder fer realitat la donació d’un peix de molta qualitat i molt fresc a les famílies que més ho necessiten».

Aqüicultura Balear realitza la donació dels peixos i la conselleria, a través de la direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, es fa càrrec de les despeses de pesca dels llobarros, de gestió i de logística per a fer arribar els peixos a les entitats socials interessades. La Confraria d’Andratx ha col·laborat amb dues embarcacions i sis mariners, i també ha facilitat les instal·lacions on s’emmagatzema part del peix. La consellera ha destacat que «hi ha famílies que de manera regular necessiten un reforç per omplir la gelera, i ara en dates com aquestes de Nadal, podran tenir peix fresc, que segur apreciaran molt». Alberto Morente, responsable de l’empresa, ha explicat que «esteim orgullosos de poder fer aquesta donació, en aquest projecte de col·laboració, i li donem aquest final tan bonic i feliç per a la gent de Mallorca». El patró major de la confraria, Josep Fresquet, ha remarcat que «esteim satisfets perquè aquesta acció demostra que encara queda humanitat i es fa per un bon fi».

El projecte, que s’ha realitzat juntament amb Aqüicultura Balear, del grup Culmarex, ha tingut per objectiu la millora productiva del llobarro de criança amb diferents dietes comercials. És un projecte CDTI, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), que ha estat possible gràcies a un acord de col·laboració entre la conselleria i l’empresa.

El peix, uns 2.800 exemplars de 800 grams de pes cada un aproximadament, es distribuirà entre aquest dilluns i dimarts a les entitats socials de Mallorca que s’han interessat i poden gestionar aquest producte fresc i de màxima qualitat. En total es distribuiran devers 2.240 quilos, que arribaran a més de 3.000 famílies.

A l’acte hi ha assistit la consellera De la Concha, el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, i la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet. Han participat de les tasques personal de l’IRFAP, de l’empresa Aqüicultura Balear, de la Confraria de Pescadors d’Andratx i de l’IMEDEA.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt