Ara llegint
Aquest divendres, assemblea anual de les Cooperatives Agroalimentàries

Aquest divendres, assemblea anual de les Cooperatives Agroalimentàries

Aquest divendres a les 12,30 hores es celebrarà l’Assemblea anual de socis de Cooperatives agro-alimentàries de les Illes Balears. Per primera vegada en la història de l’entitat, l’acte no serà presencial, si bé els representants de les distintes cooperatives que ho desitgin, podran seguir el desenvolupament de la reunió des de la seu central de Cooperatives al polígon de Son Llaüt, a Santa Maria del Camí.

En aquesta assemblea, es presentarà la memòria corresponent a l’exercici 2019 i s’aprovarà el Pla d’Actuació 2020 i el pressupost per dur-lo a terme. Entre els temes a tractar en destaquen dos part damunt tot: l’increment en el nombre de socis i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible impulsats pel Fòrum Rural Mundial.

El Fòrum Rural Mundial

El Fòrum Rural Mundial (FRM) va llançar una nova iniciativa amb l’objectiu de promoure el cooperativisme i associacionisme agrari, aprofitant l’oportunitat que ofereixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Baix el nom d’AgriCOOPDS, la iniciativa dona a conèixer el cooperativisme agrari mitjançant la difusió de bones pràctiques i mostrant amb claredat la contribució del cooperativisme a l’acompliment dels ODS, i cerca crear un entorn favorable que faciliti l’adopció de millors polítiques públiques.

Cooperatives agro-alimentàries de les Illes Balears, sempre ha mostrat la seva preocupació per la sostenibilitat mediambiental i la responsabilitat ètica i social. Per això ens vàrem adherir a la iniciativa del FRM i vàrem realitzar l’enquesta, els resultats de la qual es troben a l’adreça: https://www.agricoopds.org/es/

El triple de cooperatives associades

L’altra novetat  és que des de l’Assemblea de 2019 a la present, el nombre de cooperatives sòcies s’ha vist incrementada en tres: Ecofeixes, dedicada a l’agricultura ecològica a Eivissa, Tramuntana Viva, cooperativa dedicada a l’explotació comunitària de la terra i Cooperativa Bessoners formada per joves cooperativistes que comercialitzen cistelles a domicili amb els seus productes. Així les coses, Cooperatives agro-alimentàries de les Illes Balears està formada per 31 cooperatives:25 d’elles són de primer grau, 5 societats agràries de transformació (SAT’s) i 1 cooperativa de segon grau. En total 31 entitats que sumen una facturació de prop de 70 milions d’euros i representen a més de 7.000 socis de 22 cooperatives a l’illa de Mallorca, 4 a Eivissa, 4 a Menorca i 1 a Formentera.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt