Ara llegint
Irregular temporada d’albercocs a Porreres

Irregular temporada d’albercocs a Porreres

Els albercocs de Porreres han sofert una crisi, però ha estat motivada pel canvi de clima  dins els primers mesos de l’any. Tot feia pensar que aquest any seria una temporada avançada i molt bona, però la realitat no és, de moment, així. Ans tot al contrari, es pensa que serà bastant irregular, que ja ho és en aquest moment, i no massa abundant.

Esperança Mora, responsable de la Cooperativa de Porreres, comentava que “la varietat primerenca va fer avançar la collita donada la variació inusual del clima que vàrem patir aquestes setmanes passades. Això va fer que aquesta varietat madurés molt prest i va donar bones esperances als pagesos porrerencs, tot pensant que aquest avançament aniria lligat amb la fase de la collita més tardana. Això no ha estat així perquè el clima va canviar i s’ha produït un buit de quinze dies d’un molt baix esplet per comercialitzar ja que la varietat més tardana ha fet el seu cicle normal”.

La distribució de la collita de les varietats d’albercoc duu les característiques pròpies de cultiu i organolèptiques diferenciades. Les distintes varietats d’albercocs permeten tenir diferents moments de maduració i així escalonar la producció i mantenir la presència en el mercat més temps. Entre elles destaquen: el Roig, el Primerenc, Modesto, el Roig de Carlet, Canino, Galta Roja, Murtó i Galta Vermella.

En aquest moment la cooperativa de Porreres quasi no té albercocs i els pocs  que té són collits i venuts de seguida. La temporada, segons Esperança Mora, es presenta molt irregular i amb poc esplet. Han passat quinze dies sense albercocs per poder servir als seus clients. Mora, gerent de la cooperativa, afirma que ells no volen vendre albercoc que no sigui de Porreres perquè no s’ha d’enganar a la gent.

Ara esperen que a partir de dia 15 de juny ja es podrà collir la varietat de Galta Roja i poder comercialitzar la collita esperada.

Fira de l’albercoc

Cada any es celebra el mes de juny la Fira de l’Albercoc a Porreres. Enguany, a falta de confirmació, no es durà a terme de manera física. S’està gestionant la possibilitat de fer una fira virtual com han fet a altres indrets amb la finalitat de mantenir l’esperit festiu i que la gent visqui, malgrat sigui de manera diferent, la fira anual.

La temporada de l’albercoc comença habitualment el mes de maig i arriba  fins al mes d’agost si el clima acompanya amb normalitat. Si hi ha canvis climàtics, també es poden veure albercocs el mes d’abril i el mes de setembre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt