Ara llegint
Menorca compensa les indústries làctiques per haver donat sortida a la llet durant l’estat d’alarma

Menorca compensa les indústries làctiques per haver donat sortida a la llet durant l’estat d’alarma

El departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca ha formalitzat aquesta setmana el conveni de col·laboració amb les principals indústries làctiques transformadores per oferir una sortida a la llet produïda, transformant-la en productes diferents del formatge i cercant noves vies de comercialització.

Aquest conveni respon a l’acord que es va adoptar durant l’estat d’alarma, a través del qual les principals indústries formatgeres de Menorca es comprometien, en primer lloc, a començar a produir amb l’excedent de llet la quallada, en lloc de formatge, ja que la demanda d’aquest producte havia disminuït un 70% i, en segon lloc, a seguir recollint tot l’excedent de llet a les explotacions agràries al mateix preu.

Per la seva part, Quesería Menorquina es comprometia, fruit d’aquest acord, a comprar la producció de la quallada amb l’objectiu, per una banda, de seguir garantint la continuïtat de la producció lletera de Menorca i, per l’altra, de tancar el cercle productiu amb una de les empreses menorquines més importants en l’àmbit nacional.

A canvi, el Govern Balear, a través de FOGAIBA, i el Consell Insular, es comprometien a subvencionar els nous processos derivats d’aquesta operació. Així, el Govern passava a aportar el 70% i el Consell Insular, el 30% restant, amb l’objectiu que les principals industries i explotacions de Menorca comptessin amb el suport institucional per fer front a la problemàtica derivada de la malaltia de la Covid-19.

La coordinació entre totes les parts

Per al conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, “ha estat fonamental, al llarg d’aquests mesos, la voluntat de coordinació entre el sector primari i totes les administracions implicades, perquè hem estat capaços d’unir esforços i sinergies per minimitzar els efectes de la pandèmia damunt el camp de Menorca oferint, en tot moment, el suport als nostres productors i productores davant una situació d’especial vulnerabilitat”.

En concret, el Consell Insular subvencionarà les actuacions que s’hagin dut a terme durant el període comprès entre el 14 de març i el 30 de novembre als següents beneficiaris:

  • Lacto Industrial Menorquina SLU 20.000 €
  • Explotaciones Pons Marín SL 15.000 €
  • Coop. Insular Ganadera de Menorca 25.000 €

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt