Ara llegint
S’avança la collita del pebre tap de cortí

S’avança la collita del pebre tap de cortí

Les condicions climatològiques de l’estiu, caracteritzat per elevades temperatures i absència de pluges, han condicionat l’avançament de la recollida del pebre de la varietat tap de cortí, única varietat autoritzada per a l’elaboració de Pebre bord de Mallorca.

El passat dia 20 de maig , la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació dictà una resolució per la qual es concedia la protecció nacional transitòria a la Denominació d’Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca / Pimentón de Mallorca,  publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears de dia 28 de maig.

El pebre bord de Mallorca és una espècia resultant de moldre pebres de l’espècie Capsicum Annumm L. de la varietat autòctona tap de cortí, produïts a l’illa de Mallorca, una vegada assecats i molts als establiments transformadors que es troben també de manera exclusiva a l’illa de Mallorca.

La Denominació d’Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca queda reservada exclusivament per al pebre bord elaborat a partir de pebres de la varietat autòctona tap de cortí i d’acord amb el seu Plec de condicions.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt