Ara llegint
Eivissa anticipa la verema

Eivissa anticipa la verema

Avui mateix s’ha iniciat la verema de la temporada 2020 amb la collita, a les vinyes properes a les salines, el raïm Moscatell d’Alexandria, a Eivissa.

Un hivern i una primavera de temperatures suaus, amb abundants pluges (293 litres en els sis primers mesos), han condicionat una especial cura de les vinyes per obtenir un raïm de qualitat.

El raïm dels primers remolcs és d’una excel·lent qualitat i una graduació òptima.

En l’actual campanya del Vi de la Terra Eivissa, en la qual participaran cinc cellers, es vermaran aproximadament 60 hectàrees, el 70% de vinyes de raïm negre.

A la verema 2019 es varen collir 265 tones de raïm i la producció de vi supera els 166.000 litres.

L’illa d’Eivissa es caracteritza per una orografia en la qual hi destaquen dues agrupacions de muntanyes d’una altitud no superior al 500 metres. Entre les muntanyes que conformen aquestes dues agrupacions hi ha petites valls molt aptes per al cultiu de la vinya.

Els sòls, formats a partir de calcàries, dolomies i margues, són majoritàriament argilosos, de tipus bruns vermellosos amb un horitzó de crosta calcària. Aquesta comarca vitivinícola presenta un clima mediterrani subtropical sec, que es caracteritza per un l’elevat nombre d’hores de sol, estius de temperatura i humitat elevades, i hiverns amb temperatures moderades. Les pluges són escasses i concentrades a la tardor.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt