Ara llegint
La Guàrdia Civil atura una multitudinària festa a Sant Josep amb 140 assistents i servei de seguretat privada

La Guàrdia Civil atura una multitudinària festa a Sant Josep amb 140 assistents i servei de seguretat privada

Un total de 266 persones i una empresa de seguretat privada han estat denunciades per la Guàrdia Civil per incompliment de les mesures sanitàries en vigor, tres assistents a una festa il·legal han estat detingudes, dues per desobediència i una tercera per un delicte contra la salut pública; i els propietaris de tres iots seran denunciats per organitzar una festa il·legal i fondejar sobre una praderia de posidònia. És el resultat d’un cap de setmana llarg en un balanç fet per la Guàrdia Civil sobre infraccions relacionades sobre la covid-19.

L’acció més multitudinària va tenir lloc durant la passada nit, quan Guàrdia Civil i Policia Local de Sant Josep de Sa Talaia varen posar fi a una festa il·legal que concentrava més de 140 persones a l’interior d’una vil·la situada prop del camp de futbol.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, es tractava d’una festa on s’hi cobrava entrada i on es disposava d’un aparcament per facilitar-hi el seu accés. Assegura la Benemèrita que els organitzadors de la festa eren ben conscients d’estar realitzant una il·legalitat en cobrir les finestes amb matalassos per evitar ser vists des de l’exterior.

A més, els organitzadors havien contractat un servei de seguretat privada. Entre d’atres funcions tenien la de custodiar els telèfons mòbils dels assistents, probablement per evitar que es difonguessin imatges de la mateixa.

En total 147 persones han estat identificades com a assistents i s’enfronten a multes de fins a 60.000 euros. Altres dues persones han estat detingudes per resistència i desobediència, i a una tercera se li ha incautat droga preparada per servir en monodosis.

També s’ha denunciat l’esmentada empresa de seguretat.

La Guàrdia Civil ha detallat que una part important dels assistents eren ciutadans provinents d’Alemanya, Argentina, Colòmbia, França, Itàlia i Regne Unit.

Aquesta, emperò, no és l’única intervenció realitzada durant la Setmana Santa. El divendres dia 2 d’abril un total de 38 persones eren igualment denunciades per celebrar una reunió social en una explanada propera a un habitatge de Sant Josep de sa Talaia. Entre les 38 persones hi havia 5 menors d’edat.

El mateix dia també es va identificar i denunciar un grup de 16 persones que utilitzava el Far de Muleta de Sóller com a lloc de reunió. Fins i tot, segons la Guàrdia Civil, havien tallat l’accés a aquell indret mitjançant la col·locació emnig de la calçada d’un triangle de senyalització d’una averia.

El mateix va ocórrer el mateix horabaixa al Camí d’Arabí, a Santa Eulàlia, on la Guàrdia Civil va identificar i denunciar 6 assistents. Alguns estaven abandonant precipitadament el lloc de la festa.

Altres actuacions han permès paralitzar una reunió social amb la participació de diferents nuclis de convivència a Algaida, una altra amb 15 assistents a Marratxí, i una trobada en una platja de Sant Josep de Sa Talaia amb 25 persones.

També s’han identificat i denunciat els propietaris de tres iots fondejats dissabte a Portals Vells on s’hi celebrava una festa il·legal. Alguns dels assistents aconseguiren fugir mitjaçant motos d’aigua. A més de vulnerar la normativa covid-19, els iots havien fondejat sobre una pradera de posidònia.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt