Ara llegint
Sa Pobla comptarà amb una Unitat de Medi Ambient a la Policia Local

Sa Pobla comptarà amb una Unitat de Medi Ambient a la Policia Local

Sa Pobla comptarà amb una Unitat de Medi Ambient a la Policia Local

L’Ajuntament de sa Pobla i la Policia Local de sa Pobla estan treballant per posar en funcionament una Unitat de Medi Ambient (UMA) al primer trimestre del 2024. Aquesta unitat especial estarà integrada per dos agents de paisà i es dedicarà a vigilar, controlar i denunciar diferents infraccions contemplades a les Ordenances Municipals de Bon Govern.

L’objectiu principal de l’UMA és combatre l’incivisme al municipi. La parella d’agents durà a terme diferents funcions com sancionar als propietaris dels animals domèstics que no recullin els seus excrements de la via pública o a aquells aboquin residus a llocs no habilitats amb aquesta finalitat.

La creació d’aquesta unitat específica serà possible gràcies a l’augment de la plantilla de la Policia Local de sa Pobla. De fet, el pressupost municipal del 2024 – aprovat de forma inicial al darrer ple ordinari- preveu un augment de la dotació econòmica destinada a la policia local de 15 a 18 agents.

Aquesta no és l’única iniciativa per intensificar la vigilància a sa Pobla. També s’han adquirit 12 càmeres noves destinades a la vigilància de la via pública. Se sumaran a la xarxa existent, formada ara mateix per 44 càmeres, que seran revisades i sotmeses a una posada a punt. “Continuam treballant per millorar la seguretat ciutadana i combatre l’incivisme a sa Pobla amb més recursos humans i tecnològics” manifesta el batle de sa Pobla, Biel Ferragut.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Toni Caldés, ha explicat que “tant la UMA com la xarxa de videovigilància són molt importants per a les tasques de prevenció i vigilància i, si escau, sanció. Les càmeres, a més, tenen una funció dissuasiva”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt