Ara llegint
El Bisbat de Mallorca i la UIB signen un conveni per produir un llargmetratge sobre Ramon Llull

El Bisbat de Mallorca i la UIB signen un conveni per produir un llargmetratge sobre Ramon Llull

El bisbe de Mallorca  Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, van signar ahir  un conveni per a la producció del projecte audiovisual Ramon Llull. També hi han assistit Juan Montes de Oca, director del projecte i del LADAT; Luis Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa, i Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals.

El Bisbat de Mallorca finançà amb 10.000 euros la sèrie d’animació, i ara contribueix amb 20.000 € a la producció del llargmetratge, en qualitat de col·laborador. La UIB, a través del LADAT, serà coproductora del projecte, juntament amb l’ens d’IB3 (EPRTVIB) i LADAT Studios.

En el setè aniversari de la seva mort

Amb motiu de la commemoració del setè centenari de la mort de Ramon Llull, es creà el projecte audiovisual Ramon Llull, que consistia en una sèrie d’animació i un llargmetratge sobre la seva figura. Ambdues produccions estan supervisades per la Càtedra Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears, com a entitat més idònia per garantir-ne el rigor i la qualitat dels continguts.

La sèrie d’animació, formada per set capítols de deu minuts, està ambientada en la darrera etapa de la vida de Ramon Llull, concretament al 1313, en l’última estada a Mallorca. Els protagonistes principals són Ramon Llull, un nin i el seu ca. Els personatges del nin i del ca condueixen la narrativa de ficció a través de la qual l’infant coneix Ramon Llull, ja ancià, i s’estableix entre ells una tendra relació. La dolçor i la curiositat inesgotable del nin per aquell nou amic fa que el gran savi s’entendreixi i, com un avi amb el net, li expliqui en forma de relat tota la seva vida i els èxits. El llenguatge narratiu utilitzat s’adapta perfectament al públic objectiu del projecte, que són els nins i adolescents, sense restar gens de veracitat a la biografia de Ramon Llull i presentant-la d’una manera atractiva.

Llargmetratge de ficció

El llargmetratge de ficció aprofundirà en l’obra de Llull i vol ser un complement de la sèrie d’animació, que fa, sobretot, una exposició de la seva vida. Aquest audiovisual es crearà aprofitant el material de la sèrie i incorporant-hi un tercer nivell per oferir una visió completa de la vida i l’obra del protagonista. En estar enllestit, el llargmetratge serà doblat a l’italià per projectar-lo en actes que sobre la figura de Ramon Llull que es puguin dur a terme a Roma (Itàlia).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt