Ara llegint
S’Agrícola, de Manacor, homenatja el ciclista Miquel Mas

S’Agrícola, de Manacor, homenatja el ciclista Miquel Mas

També es lliuraren premis als socis de més de 50 anys d’activitat dins l’entitat

Miquel Mas i Gayà:

“Les portes de l’església obertes de bat a bat. Les perleres aturades. Els carrers estibats de gent. Les escoles al carrer. L’apoteòsica rebuda a Sa Bassa (després de la de l’Ajuntament de Ciutat) és l’esdeveniment més multitudinari que record. Es va armar un ciri de mil dimonis, aquell 11 de setembre de 1965, va ser una cosa bestial que tota la gent encara recorda. Manacor és Sa Bassa, quan es fan coses”

Per nosaltres el Fora Vila, i especialment per aquest redactor, fou un gran plaer ser convidats personalment a l’acte de reconeixement de mèrits (reservat en principi als socis de l’associació cultural S’Agrícola i familiars) al bon amic, conseller, professor i encara millor esportista i promotor esportiu Miquel Mas, els pedals de la Ciutat de les Perles, l’emblemàtic Manacor.

El més que reanomenat músic i escriptor Tomeu Matamalas fou l’encarregat de conduir perfectament la vesprada organitzada per S’Agrícola, que començà amb el lliurament d’un diploma commemoratiu als socis Simó Joan Galmés Cerdó, Joan Gaià Riera, Martí Puigròs Joan, Bartomeu Rosselló Ramonell i Cristòfol Pastor Noguera, per fer 50 anys d’activitat dins la reconeguda associació cultural.

Homenatge al Campió del Món Miquel Mas

Seguidament tocà l’esperat acte d’homenatge a Miquel Mas, amb una llarga i agradable recordança de com era el poble, eminentment agrícola, i el seu ritme vital, ara ciutat, pels voltants de l’any 1965, any que Miquel, als seus 22 anys, va guanyar el campionat del món de mig fons darrera moto stayer, dins el velòdrom donostià d’Anoeta, a Sant Sebastià, i de com es va viure la seva gesta i del que va suposar per a la gent.

Així, 57 anys més tard d’aquella gran victòria ciclista que tant va honorar Manacor, l’Associació Cultural s’Agrícola es va afegir a la immensa manifestació d’orgull, admiració i estimació que els manacorins manifestaren a Miquel Mas el 1965 i li va retre un humil, però sincer homenatge de recordança i actualització d’aquella gran gesta, lliurant-li la A d’or de l’entitat i un diploma commemoratiu de mans del batlle manacorí Miquel Oliver, acte que també comptà amb la presència de l’alemany Silvio Vass “Jaegoor”, actual Campió del Món de Tir de Passetja.

FOTOS:   https://www.flickr.com/photos/ccds/albums/72177720303832085

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt